[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

ATP Buenos Aires: Alcaraz po vrnitvi do sedmega turnirja

Španec Carlos Alcaraz je zmagovalec teniškega turnirja v Buenos Airesu. V finalnem dvoboju turnirja na peščenih igriščih je v obračunu prvih dveh nosilcev s 6:3 in 7:5 premagal Britanca Camerona Norria.

ATP Delray Beach: Fritz z zmago med TOP 5 na svetu

Ameriški teniški igralec Taylor Fritz, sedmi na svetovni lestvici, je zmagovalec turnirja ATP 250 na trdi podlagi v Delray Beachu z nagradnim skladom 642.735 dolarjev. Friz je bil v finalu na Floridi s 6:0, 5:7 in 6:2 boljši od Srba Miomirja Kecmanovića, 33. igralca sveta.

ATP lestvica: Novak Đoković izenačil rekord Steffi Graf

Srb Novak Đoković je 377. teden začel na vrhu teniške lestvice ATP, s čimer je izenačil absolutni rekord Steffi Graf. Nemka je bila na čelu lestvice v različnih obdobjih med avgustom 1987 in novembrom 1996. Đoković je prvič številka 1 postal 4. julija 2011, zdaj pa je sedmič na vrhu razpredelnice.

Đoković saniral poškodbo, upa na pot v ZDA

Srb Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, je sporočil, da je saniral poškodbo, ki se mu je pojavila pred Odprtim prvenstvom Avstralije, in da bo naslednji teden nastopil na turnirju v Dubaju. Potrdil je tudi, da še čaka na odgovor, ali bo letos lahko nastopil na turnirjih v ZDA, se pa s tem ne obremenjuje preveč, poroča Tanjug.

ITF: Tamara Zidanšek v Franciji prepričljivo med najboljše štiri

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v Franciji zabeležila še tretjo zmago in prebila v polfinale turnirja serije ITF PRO z nagradnim skladom 40.000 ameriških dolarjev. V boju za finale jo čaka obračun proti nekdaj že 12. igralki sveta.