[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Okoljevarstveni protesti ustavili igranje dveh tekem v Rimu

Okoljski protestniki so prekinili dva obračuna na teniških turnirjih Masters ATP in WTA v Rimu, potem ko so vdrli na igrišča v italijanski prestolnici, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Nadaljujejo se ugibanja o razlogih za konec kariere Camile Giorgi

V italijanski in mednarodni teniški javnosti se nadaljujejo ugibanja o razlogih za konec tekmovalne kariere italijanske teniške igralke Camile Giorgi, ki se je poslovila pri 32 letih starosti. Po poročanju La Gazzette dello Sport se je nekdanja 26. igralka sveta upokojila zaradi davčnih težav in naj bi se preselila v Združene države Amerike.

Tabilo v Rimu Đokovića poslal na predčasen počitek

Srbski teniški zvezdnik je dva tedna pred začetkom Odprtega prvenstva Francije v Parizu doživel hladno prho. V tretjem krogu Mastersa v Rimu je zmagovalca 24 turnirjev za Grand Slam gladko s 6:2 in 6:3 premagal Čilenec Alejandro Tabilo.

V Parizu tenisači za še večjo denarno pogačo

Odprto prvenstvo Francije v Parizu, ki se bo začelo v ponedeljek, bo znova imelo višji nagradni sklad. Kot je poročala avstrijska tiskovna agencija Apa, so organizatorji na drugem Grand Slamu sezone poskrbeli za 7,82 odstotka večjo denarno pogačo. Tako bodo v Parizu skupaj izplačali 53,48 milijona evrov.

Iga Swiatek desetič najboljša na turnirjih WTA 1000

Prva igralka sveta, Poljakinja Iga Swiatek, je osvojila turnir serije WTA 1000 v Rimu. V finalu je bila boljša od druge tenisačice s svetovne lestvice, Aryne Sabalenka iz Belorusije, s 6:2 in 6:3.