[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Alcaraz odpovedal nastop v Monte-Carlu

Španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz je odpovedal nastop na turnirju ATP masters 1000 v Monte Carlu z nagradnim skladom 6,643 milijona evrov. Vzrok je težava s poškodbo desne roke, je Španec, tretji na svetovni lestvici, sporočil na družbenem omrežju X.

Popiryn v Monte Carlu izločil branilca naslova Rubleva

Šesti igralec sveta Andrey Rublev ne bo branil lanskega naslova zmagovalca teniškega Mastersa ATP 1000 v Monte-Carlu. Na turnirju z nagradnim skladom 6,643 milijona evrov je izpadel že takoj na začetku. V drugem krogu ga je izločil 46. igralec sveta Alexei Popyrin. Avstralec ruskega rodu je slavil gladko s 6:4, 6:4.

Pokal BJK: Slovenija po prvem dnevu in zaostanku z 0:2 ne izobeša bele zastave

Slovenija po prvem dnevu dvoboja pokala BJK v Bratislavi proti Slovaški zaostaja z 2:0. Ela Nala Milič (812. WTA) je s 6:4 in 6:3 izgubila z najboljšo slovaško igralko Anno Karolino Schmiedlovo (68. WTA), v drugem dvoboju pa je Viktoria Hrunčakova (146. WTA) s 6:1, 5:7 in 6:3 premagala Veroniko Erjavec (203. WTA).

Tsitsipas prvi finalist Monte Carla

Grk Stefanos Tsitsipas s je prvi finalist teniškega turnirja Masters 1000 v Monte Carlu. V polfinalu je s 6:4, 3:6 in 6:4 premagal drugopostavljenega Italijana Jannika Sinnerja, ki je v koledarskem letu 2024 doživel šele drugi poraz.

Rafael Nadal bo zaigral v Barceloni

Nekdanji prvi igralec sveta Rafael Nadal, ki je s teniške turneje odsoten vse od januarske poškodbe mišice v Brisbanu, bo nastopil na turnirju ATP 500 v Barceloni z nagradnim skladom 2.782.960 evrov. Sedemintridesetletnik bo tako naslednji teden na odprtem prvenstvu Barcelone najprej zaigral proti Italijanu Flaviu Cobolliju.