Tamara Zidanšek le še zmago oddaljena od glavnega dela OP Francije

Tamara Zidanšek je od uvrstitve v glavni del OP Francije oddaljena le še zmago. Veronika Erjavec in Dalila Jakupović nista uspeli preskočiti ovire in se prebiti v 3. kolo. 

Tamara Zidanšek uspešno čez 2. kolo. Zdaj je oddaljena le še zmago od preboja v glavni del OP Francije. (Foto: SIPA/SPORTIDA)

V igri za glavni del OP Francije ostaja Tamara Zidanšek (131. igralka na WTA). V 2. kolu je bila v treh nizih boljša od Nemke Nome Nohe Akugue (177. igralka na WTA). Kljub slabšemu začetku, izgubljenemu prvemu nizu, je Slovenka drugi niz začela odločno in že v uvodni igri odvzela servis nasprotnici. Tako je nadaljevala skozi drugi in tretji niz in si priborila mesto v 3. kolu kvalifikacij. Za preboj v glavni del je oddaljena le še eno zmago. V zadnjem kolu kvalifikacij se bo pomerila z Američanko Hailey Baptiste (108. igralka na WTA). Nazadnje sta se pomerili v začetku aprila, takrat je zmago slavila Američanka v treh nizih.

V 2. kolu sta se pomerili tudi Dalila Jakupović (227. igralka na WTA) in Veronika Erjavec (168. igralka na WTA), ki pa nista uspeli preskočiti ovire in se prebiti v zadnje kolo kvalifikacij. Erjavec je morala priznati premoč Španki Irene Burillo Escorihuela (280. igralka na WTA) v dveh nizih. Jakupović pa Anastasiji Zaharovi (166. igralka na WTA) prav tako v dveh nizih.

OP Francije, kvalifikacije, 1. kolo
Erjavec V. (Slo) – Liu C. (Zda/14) 2:6, 6:3, 6:2
Zidanšek T. (Slo/25) – Hercog P. (Slo) 6:2, 6:4
Jakupović D. (Slo) – Bara I. (Rom) 4:6, 6:3, 6:4

2. kolo
Erjavec V. (Slo) – Burillo Escorihuela I. (Špa) 4:6, 3:6
Zidanšek T. (Slo/25) – Noha Akugue N. (Nem) 4:6, 6:4, 6:1
Jakupović D. (Slo) – Zaharova A. (Rus) 4:6, 2:6

3. kolo: Zidanšek T. (Slo/25) – Baptiste H. (Zda/6)