Številna znana imena v ligaškem prvenstvu

Člani TK Triglav

Ta teden se je s prvimi tekmami v skupinskem delu pričela 1. moška članska liga Telemach. Branilec naslova je TK Triglav iz Kranja, za katerega bosta tudi letos igrala Blaž Kavčič in Grega Žemlja. Za TD Slovan je prijavljen Aljaž Bedene, za TK Terme Ptuj pa Blaž Rola. Tudi v ženski članski ligi so se lani naslova veselili v Kranju, liga za sezono 2020 pa se začenja naslednji teden.

Člani TK Triglav

Nagradni sklad moške lige je letos 5.000 evrov, za ženske pa 3.000. Tenis Slovenija želi v času, ko so naši najboljši igralci in igralke zaradi prekinitve mednarodne sezone doma na različne načine poskrbeti za čim večjo kakovost domačih tekmovanj. Največja novost na ligaških tekmah je prisotnost treh glavnih sodnikov, kar tekmovanju dodatno zvišuje pomembnost, ob tem pa zagotavlja večjo regularnost, ki je priporočljiva in pomembna za tako visok nivo igranja. Stroške prisotnosti sodnikov na stolu bo pokrila Tenis Slovenija.

V moški konkurenci nastopa sedem klubov, ki so razdeljeni v dve skupini. V skupini A je Triglav novo sezono nadaljeval tako, kot je končal lansko. S 6:1 je premagal TK Spin Medvode. Bolj tesno je bilo v drugem dvoboju te skupine, kjer je lanski finalist TD Slovan s 4:3 premagal lanskega prvaka druge lige ŠD LTA. V skupini B smo  v prvem kolu videli mestni dvoboj. ŽTK Maribor je s 5:2 premagal TK Branik Maribor.

Drugo kolo je na sporedu 12. junija, tretje 21. junija, zaključek s končnico pa bo konec meseca.

Danes smo dobili ligaškega prvaka do 18 let

Na Ptuju je bil danes odigran finale lige do 18 let. Dvoboj med TK Terme Ptuj in ŽTK Maribor bi moral biti sicer odigran že 5. junija, a je bil zaradi slabega vremena prestavljen. Videli smo pravo dramo, do odločitve pa je prišlo po obeh igrah dvojic. Po tekmah posameznikov je ŽTK Maribor vodil s 3:2, nato pa je dvojica Vidovič/Gorinšek izid izenačila. Zmago sta gostom iz Maribora prigarala Nika Strašek in Lun Obrul. Kako izenačen je bil dvoboj pove podatek, da sta se obe zadnji tekmi končali po super tie-breaku. Končni rezultat je bil tako 4:3 za ŽTK Maribor.

Ta konec tedna na igrišču znova Zidanškova

Na drugem članskem odprtem prvenstvu po pandemiji bo nastopila tudi Tamara Zidanšek. Vsi smo na igriščih TD Slovan pričakovali še en dvoboj Zidanšek – Juvan, a je Kaja zaradi poškodbe gležnja nastop odpovedala. “Kaja se je turnirja zelo veselila, a žal ne želimo tvegati večje poškodbe,” je dejal njen trener Robi Cokan. Nekaj težav s poškodbo ima tudi Blaž Kavčič, ki se bo za nastop v Ljubljani odločil tik pred zdajci.

Vir: Tenis Slovenija