Srbkinja v Hertogenboschu do krstnega naslova

V Hertogenboschu je vse kazalo na to, da se bo še drugega naslova v karieri veselila 32-letna Belgijska Kirsten Flipkens, a za nov preobrat je poskrbela 7 let mlajša Aleksandra Krunič, ki je na Nizozemskem prišla do krstne zmage na turnirjih serije WTA. Na poti do naslova je Srbkinja rešila tudi zaključno žogico. 

Krunićeva po preobratu do krstnega naslova. (foto: tennisworldusa.org)
Krunićeva po preobratu do krstnega naslova. (foto: tennisworldusa.org)

Belgijka Kirsten Flipkens je znana po tem, da najboljše rezultate beleži na turnirjih s travnato podlago. To je potrdila tudi v Hertogenboschu, kjer se je tako v konkurenci dvojic kot tudi med posameznicami uvrstila v finale, a a koncu vseeno ostala brez turnirske zmage.

Še posebej blizu uspeha je bila v konkurenci posameznic, kjer je pri vodstvu s 5:4 v drugem nizu servirala za zmago, a tedaj se je “zgodila” Aleksandra Krunić. 25-letna Srbkinja je že v polfinalu pripravila preobrat proti Coco Vandeweghe, proti kateri je v tretjem nizu rešila tudi zaključno žogico, v finalu pa v drugem nizu ujela zadnji vlak za povratek v obračun. V tretjem nizu se je “momentum” Srbkinje nadaljeval in slavje se je lahko pričelo.

WTA Libema Open (Hertogenbosch, $250.000, travnata podlaga), posamezno (Ž), finale
Krunić A. (Srb/7)
 – Flipkens K. 6:7(0), 7:5, 6:1

Dvojice (Ž), finale
(1)Mertens E./Schuurs D. – (2)Bertens K./Flipkens K. 3:3* – predaja