Španec je ves čas na travi igral z bolečinami v kolenu

Če je Rafael Nadal zdrav, je vedno eden glavnih favoritov za končno slavje. Zmagovalna mentaliteta je bila vedno prisotna, pogosto pa so ga zaradi njegovega načina igre v karieri ovirale poškodbe.

Rafael Nadal se pripravlja na trdo podlago (Foto: Tennisworldusa.com)

Eden največjih borcev igre s svojim stilom igre kar kliče po poškodbah, in teh ni bilo malo v njegovi karieri. Ne moremo vedeti, kaj bi bilo, če teh poškodb ne bi bilo. Letos v Wimbledonu je dokazal, da je lahko še kako nevaren, kadar je 100-odstotno pripravljen. Ni pa tako črno-belo. Vsekakor mu je letos do odličnega rezultata v Wimbledonu pomagalo dejstvo, da se do drugega tedna tekmovanja ni soočil s tistimi najtežjimi nasprotniki, trava pa je bila zelo suha. Letos so temperature konstantno segale čez 25 stopinj, dežja pa ni bilo. To je travo dodobra izsušilo in do drugega tedna se je na osnovni črti zdelo, kot da tenisači igrajo na peščeni podlagi.

Tudi Španec sam je večkrat poudaril, da je odlično igral tudi lansko leto, ko ga je presenetil Gilles Muller. Tako pač gre včasih. Rafa se tega dobro zaveda, manj dobro pa to sprejemajo njegovi najbolj zavzeti navijači, ki slabi predstavi oziroma porazu prevečkrat nemudoma pripišejo poškodbo.

Francisco Roig, trener Nadala, je povedal: “Normalno je, da pride do poškodb. Nekaj let je imel težave s koleni, sedaj je bilo v redu. Na travi moraš uporabljati noge. To je zelo pomembno. Pritisk na kolena je večji, na koncu dneva je samo človek, in ko čutiš bolečino v kolenu, ne moreš igrati. Zbledi ti fokus. Na travi pa je pomembno, da si osredotočen.”

Nadal bo prvo tekmo po Wimbledonu odigral v Torontu na Roger Cup turnirju, 8. avgusta. Organizatorji so mu določili nočno tekmo proti Denisu Shapovalovu.