Simona Halep odpovedala nastop v Singapurju

Simona Halep že pogleduje v naslednjo sezono. (Foto: zimbio.com)

Simona Halep že pogleduje v naslednjo sezono. (Foto: zimbio.com)

Organizatorji zaključnega turnirja najboljše osmerice v Singapurju so danes prejeli informacijo, ki si jo niso želeli. Zaradi poškodbe hrbta je bila nastop za prestižnem turnirju primorana odpovedati prva igralka sveta Simona Halep, z odpovedjo najboljše pa se je sprostilo mesto za Kiki Bertens. 

Simona Halep že pogleduje v naslednjo sezono. (Foto: zimbio.com)
Simona Halep že pogleduje v naslednjo sezono. (Foto: zimbio.com)

Na turnirju serije WTA v Moskvi so se včeraj dogajale čudne stvari. Še pred začetkom turnirja so organizatorji turnirja poskrbeli za zanimivo potezo, da so posebno povabilo dodelili Sloane Stephens, ki si je že pred turnirjem zagotovila mesto v Singapurju, zavrnili pa so prošnjo Eline Svitoline, katere nastop na zaključnem turnirju je v trenutku padel pod vprašaj.

Vse je kazalo, da bi Karolina Pliškova in Kiki Bertens z dobrimi nastopi lahko prehiteli Ukrajinko in jo potisnila na nehvaležno 9. mesto. A sledila so presenečenja. Najprej je suveren poraz Pliškove osrečil Svitolino, nedolgo zatem pa je proti Belorusinji Aliaksandri Sasnovich presenetljivo klonila tudi Bertensova in Pliškova je znova imela razlog za nasmeh.

So igralke že vedele za odločitev Halepove? 

Ob zgoraj omenjenih presenečenjih se lahko slehernemu ljubitelju tenisa poraja vprašanje, ali sta tekmovalki za odločitev Halepove, da na turnirju v Singapurju ne bo nastopila, vedele že pred uradno naznanitvijo Romunke in obračun kar malce namenoma izgubili? Slednja je namreč svojo odločitev podala  Vera Zvonareva je v preteklosti že veljala za 2. igralko sveta, a težko je verjeti, da bi Pliškova v tako pomembnem obračunu proti Rusinji klonila s kar 1:6 in 2:6. Kakorkoli že, tako Čehinji kot Nizozemki tudi v primeru namernega poraza ne gre zameriti, saj sta v zadnjih tednih še kako garali in prav jima bo prišlo vsaj nekaj prostih dni pred turnirjem v Singapurju.

Kaj pa je sporočila Halepova? Javila je, da je za njo težka odločitev, ampak da hrbet (šlo naj bi za diskus hernijo) še zdaleč ni v redu: “V zadnjih 4 tednih nisem trenirala. Trenutno nisem pripravljena tekmovati na takem nivoju. Potrebujem nekaj premora, 3-4 tedna vaj in moralo bi biti v redu. Imela bom dovolj časa, da se pripravim na novo sezono.”