“Sereno bi premagal s 6:3 in 6:2,” pravi ATP igralec

Italijanski tenisač Thomas Fabbiano, ki večinoma igra na Challenger ravni, ta teden pa je celo prišel v tretji krog Odprtega prvenstva v Avstraliji, po tem ko je v pravem trilerju premagal Reillyja Opelko, pravi, da bi verjetno premagal 23-kratno zmagovalko turnirjev za Grand Slam Sereno Williams.

Serena Williams išče 24. zmago (Foto: Tennisworldusa.com)

Za Tennisworldusa.com je povedal: “Igral sem proti dekletom, in ko začneš igrati na točke, vidiš razliko. Mislim, da bi Sereno premagal s 6:3 in 6:2.” Fabbiano je nadaljeval, da računa, da bo zaigral v Davisovem pokalu, kjer hoče predstavljati svojo državo. “Hočem igrati za Italijo, saj je tam šest, sedem vrhunskih tenisačev, vključno z mano. Mislim, da imamo dobre možnosti, da gremo v Indijo (februarja), in če zmagamo, nato še v Madrid (novembra). Slišal sem, da je v tekmovanju kar veliko denarja, ne vem pa, kako ga bodo razdelili. Verjetno bo odvisno od igralcev v vsaki ekipi.”

Italijan je nehote ponovno odprl večno debato v tenisu; ali bi morala dekleta zaslužiti enako kot moški? Na večini večjih turnirjev so denarne nagrade že poenotili, drugje prihaja do razlik, saj vlada kapitalistična logika prodanih vstopnic in televizijskih pravic. Da bo še malo bolj vroče v tem delu pogovoru, bosta poskrbela Martina Navratilova in John McEnroe, ki naj bi se pomerila v ekshibicijski tekmi junija v Wimbledonu.