Serena Williams ponovno nagrajena

Američanka Serena Williams je prejela nagrado za “povratnico leta” na WTA turneji. Trenutno se igralke merijo na zaključnem turnirju v Singapurju, kamor se Serena ni uspela uvrstiti. Za najboljšo igralko sveta je bila kronana Simona Halep. 

Vedno je mogoče čutiti prisotnost Serene (Foto: Tennisworldusa.com)

Halepova je na prvem mestu preživela 40 tednov, s čimer si je vodilno mesto prislužila tudi ob koncu sezone. Za najboljšo dvojico sta bili nagrajeni Barbora Krejcikova in Katerina Siniakova, ki sta zmagali tako Roland Garros kot tudi Wimbledon. Nazadnje se je to zgodilo leta 2003.

Kot najbolj izboljšana igralka je bila izvoljena Kiki Bertens, saj je pustila največji pečat v sezoni. Novinka je postala Aryna Sabalenka. Nagrade so vključevale tudi trofeje za tiste, ki so se prvič prebili med najboljši 100 na svetu, v tem primeru leta 2017. Na koncu pa so nagradili Sereno Williams. Označili so jo za “povratnico leta”. Američanka je septembra 2017 rodila hčerko Olympio, nato pa se je kmalu vrnila nazaj na turnejo, kjer je dosegla finale Wimbledona in OP ZDA, kjer je izgubila proti Angelique Kerber in Naomi Osaka.