Serena Williams odpovedala tekmo proti Mariji Šarapovi

Kakšna škoda, ampak Serena Williams je odpovedala današnjo tekmo proti Mariji Šarapovi. Američanka je bolečine v prsnem košu začutila že v obračunu dvojic s sestro Venus. Vsi smo se nadejali še ene teniške klasike, toda Rusinja bo v naslednji krog odkorala brez da bi stopila na igrišče.

Je Serena Williams raje predala kot izgubila (Foto: Zimbio.com)

Malček preveč prikladno za Sereno Williams, ki letos po porodu pričakovano ni kazala najboljšega tenisa, medtem ko je Marija Šarapova pometala z nasprotnicami. Med šampionkama že vrsto let vlada huda tekmovalnost. Vse se je začelo leta 2004, ko je Marija Šarapova kot 17-letno dekle Sereno premagala v finalu Wimbledona. Iz avtobiografije Rusinje lahko razberemo, da je poraz Sereno močno prizadel. Videla naj bi jo jokati v slačilnici, iz skupnih krogov pa naj bi izvedela, da se je Serena podala na maščevalni pohod.

Ta je trajal vse od takrat. Danes bi se bržkone to lahko spremenilo, saj je v tekmo kot manjša favoritinja odšla prav Marija Šarapova. Nato pa se je zgodila poškodba Serene. “V tem trenutku ne morem niti servirati,” je povedala Serena. “Težko igram, če ne morem servirati. Bolečino sem začutila šele v prejšnjem krogu proti Goergesovi. Nisem vedela, kaj točno me boli, zato sem poskusila s trakovi in obvezami, toda nič ni pomagalo. To se mi je zgodilo prvič.”