Seppi presenetil Tsitsipasa v Sydneyju

Italijan Andreas Seppi je na turnirju v Sydneya z odlično predstavo ugnal prvega nosilca Stefanosa Tsitsipasa 4:6, 6:4 in 6:4. 34-letni Italijan je rešil šest od sedmih priložnosti za brejk proti mladeniču iz Grčije in ko je prišla igra serviranja za zmago, ni niti malo klecnil.

Seppi igra dobro, ali lahko dobi turnir? (Foto: ATP)

Vedno sem igral svoj najboljši tenis v Avstraliji,” je dejal Seppi. “Res mi je všeč igrati tukaj. Lepo je, da sem tukaj in v še enem polfinalu. Zelo pomembno je bilo začeti dobro v drugem setu. Menim, da je bilo dobro zgodaj odvzeti servis, saj sem nato lahko igral malce bolj agresivno. Na koncu se je izšlo.”

Italijan, ki je v 3. nizu Grku odvzel servis pri 4:4, je nato odserviral brez izgubljene točke za že kar tretje polfinale Sydneyja (2013, 2016).  Tsitsipas, 15. igralec na ATP lestvici, je dosegel 15 asov, vendar pa je hkrati italijanskemu veteranu podaril kar sedem dvojnih napak.

Seppi, ki ta teden napada svoj 4. naslov na ATP turneji, bo za 9. finalno srečanje moral najprej opraviti s tretjim nosilcem Diegom Schwartzmanom iz Argentine. Številka 19 svetovnega tenisa se je uspel prebiti mimo Japonca Jošitita Nišioke s 6:1, 3:6 in 7:6 (1). Schwartzman, dvakratni zmagovalec peščenih ATP turnirjev, se medtem bori za svojo prvo krono na trdih podlagah. To bo njegovo prvo srečanje s Seppijem.