Seleš: “Đoković lahko na tem nivoju igra še pet let”

V nedavnem intervju za ‘RTS’ je teniška legenda Monica Seleš hvalila Novaka Đokovića in njegovo dominacijo v tenisu. Srb je prejel tudi laurens sports nagrado in je trenutno v oblakih, kar se tiče kvalitete tenisa in priljubljenosti med teniškimi navdušenci.

Bo ulovil Rogerja Federerja (Foto: Tennisworldusa.com)

“Novak je v coni, v elementu, kot radi rečemo v Ameriki, fizično in mentalno je na najvišjem nivoju in še vedno ima v sebi pet let takšnega tenisa. Če bo treniral in nadaljeval s to pozornostjo in natančnostjo, ki jo goji do tenisa, potem bo imel možnost, da spiše zgodovino. Ko ga gledamo, tenis deluje enostaven. Je tako kompleten tenisač. V Avstraliji je igral naravnost sanjsko.”

Monica Seleš se je dotaknila tudi, kako je izkusiti uspeh pri mladih letih. “Jennifer Capriati je bila stara 13 let, ko je prišla na turnejo. Jaz sem bila stara 14 let. To je bila druga doba, druga generacija. Nismo imeli starostne omejitve in odrasli smo na WTA turneji. Ta je bila moja šola, tako na igrišču kot z njega. Ampak z veseljem smo se učili, tenis je bila naša strast, naše življenje. V tisti dobi ni bilo družbenih medijev, zato smo bili bolj distancirani, veliko težje je bilo imeti življenje izven tenisa. Dekleta sedaj lažje dosežejo to ravnovesje. Sedaj, ko sem starejša in se ozrem nazaj, se tistega obdobja spominjam z občutkom sreče in zadovoljstva.”