Sedemnajstletnica presenetila lansko zmagovalko

Ameriška najstnica ruskega rodu Amanda Anisimova je pripravila prvovrstno senzacijo v četrtfinalu teniškega odprtega prvenstva Francije v Parizu. Sedemnajstletnica je brez izgubljenega niza, s 6:2 in 6:4, premagala lansko zmagovalko, nekdanjo številko 1 ženskega tenisa Romunko Simono Halep.

Amanda Anisimova (Foto: Clive Mason/Getty Images)

Dvoboj je trajal zgolj eno uro in deset minut. Tretja nosilka Halepova pa je celo izgubila sedem iger zaporedoma v drugem nizu ter je povsem zasluženo izpadla iz nadaljnjega turnirja.

Anisimova bo prvič zaigrala v polfinalu katerega od turnirjev za grand slam. Lani na OP ZDA je izpadla v prvem krogu, letos na OP Avstralije v Melbournu pa se je prebila do osmine finala, kjer jo je zaustavila Čehinja Petra Kvitova.

V petkovem polfinalu bo Anisimova prekrižala lopar z osmo nosilko Avstralko Ashley Barty, ki je porabila zgolj eno minuto več, da je izločila 14. nosilko, Američanko Madison Keys, s 6:3, 7:5.

Tudi 23-letna Bartyjeva nikoli poprej še ni zaigrala v polfinalu turnirja za veliki slam. Pred tem se je letos na domačem Australian Opnu prebila v četrtfinale, ko jo je izločila krvnica Anisimove Kvitova, poznejša finalistka.

Na današnjem sporedu Roland Garrosa sta še dva dvoboja, ki so ju na četrtek prestavili zaradi dežja, in sicer Novak Đoković – Alexander Zverev ter Dominic Thiem – Karen Hačanov.

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019