Še zadnji turnir za Juliena Benneteauja

Francoski veter Julien Benneteau je pripravljen, da zaigra na poslednjem turnirju kariere ta teden v Brestu. 36-letnik bo kampanjo na turnirju serije Challenger odpril proti 162. igralcu sveta Matsu Moraingu.

Julien Benneteau se ta teden poslavlja (Foto: Tennisworldusa.com)

Benneteau, ki je trenutno 63. igralec sveta, je najvišje postavljeni igralec v Brestu, zato bi lahko kariero prav možno zaključil z zmago. Ampak v tenisu ni zagotovil, saj se vsaka tekma prične pri istem rezultatu. 36-letnik je tukaj že igral, in sicer pred dvema letoma, ko je v polfinalu izgubil proti Slovaku Norbertu Gombosu. 

Vsekakor ne bo imel lahkega dela, saj so na turnirju tudi Roberto Carbballes Baena, Nicolas Mahut, Jaume Minar, Hubert Kurkacz, Ugo Humbert in Michal Mmoh. Sicer je Benneteau skušal doseči glavni del žreba v Stockholmu, ampak ni prišel skozi kvalifikacije. Premagal ga je kasnejši finalist Ernests Gulbis. 

Benneteau kljub svoji izvrstnosti nikoli ni osvojil ATP turnirja, čeprav je finale dosegel kar desetkrat! Njegov najboljši rezultat na turnirjih Grand Slam je četrtfinale Roland Garrosa (2006). Najvišje postavljeni pa je bil 25. na svetu, in sicer v sezoni 2014.