Se bo finalni turnir preselil v Manchester?

Znanih so mesta, ki se bodo potegovala za organizacijo zaključnega turnirja najboljše osmerice od leta 2021 pa vse do leta 2025. Naslednji dve leti bo turnir zagotovo še vedno potekal v londonski O2 Areni, kar 2/5 možnosti pa je, da bodo Britanci ostali gostitelji tudi v nadaljevanju. 

Bo London ostal gostitelj zaključnega turnirja tudi po letu 2020? (Foto: AFP/Getty Images)
Bo London ostal gostitelj zaključnega turnirja tudi po letu 2020? (Foto: AFP/Getty Images)

Vodilni možje organizacije ATP so zainteresirane k sodelovanju povabili že avgusta letos, sedaj pa so oznanili 5 mest, ki bodo po vsej verjetnosti poizkušala na vse načine prepričati prav tiste vodilne, da so prava izbira za organizacijo enega največjih turnirjev v sezoni.

Da si zaključek sezone ogledajo v domačem kraju, se bodo borili  Manchester, Singapur, Tokio, Torino in London. V londonski O2 Areni finalni turnir poteka že vse od leta 2009, potekal pa bo tudi v naslednji dveh letih 2019 in 2020.

V kolikor bi se vodilni možje ATP-ja odločili za Tokio, bi to pomenilo, da bi se turnir v glavno mesto Japonske vrnil prvič po letu 1970, ko je bil zaključni turnir sploh prvič izveden.

Odločitev bo padla marca

Za razliko od Londona in Tokia preostala tri mesta zaključnega turnirja do sedaj še niso gostila. Manchester je sicer že kandidiral, da bi v letu 2020 gostil zaključni turnir najboljših deklet, a bil pri tem neuspešen. Bo z 21.000 sedeži v Manchester Areni in preostalo ponudbo prepričal organizacijo ATP? Odločitev bo znana prihodnje leto v mesecu marcu.