Sabalenka izpadla v Miamiju

Travmatičen teden za drugo teniško igralko sveta Belorusinjo Aryno Sabalenko se je končal v pretekli noči s porazom v tretjem krogu turnirja v Miamiju. S 4:6, 6:1 in 1:6 je bila boljša Ukrajinka Anhelina Kalinina.

Sabalenka je vztrajala na turnirju po smrti njenega nekdanjega partnerja, hokejista Konstantina Kolcova, v začetku tedna. Do tragičnega dogodka je prišlo v Miamiju, policija pa je smrt Kolcova označila za samomor.

Belorusinja je kljub tragediji v petek stopila na igrišče in v drugem krogu turnirja serije WTA 1000 in premagala prijateljico Paolo Badoso.

Tudi tokrat je na igrišče stopila v črni opravi, a za razliko od prejšnjega dne ni prikazala najboljše igre. Po izgubljenem prvem nizu je v drugem sicer našla višjo prestavo, a nato v odločilnem nizu močno popustila.

V tretjem krogu je medtem zmagala prva igralka sveta Iga Swiatek, ki je brez težav s 6:2 in 6:1 odpravila Italijanko Camilo Giorgi.

Vse boljše predstave pa kaže tudi povratnica po porodniški odsotnosti Japonka Naomi Osaka, ki je s 6:2 in 7:6 (5) premagala 17. igralko sveta Elino Svitolino.

Med večjimi presenečenji sobotnega sporeda v ženski konkurenci je bil poraz šeste nosilke Tunizijske Ons Jabeur proti Rusinji Jeleni Avanesjan, sicer 65. igralki sveta, ki je bila boljša s 6:1, 4:6 in 6:3.

V moškem delu žreba turnirja v Miamiju prvi nosilec Carlos Alcaraz ni imel prav nobenih težav pri zmagi s 6:2 in 6:1 proti rojaku Robertu Carballesu Baeni.

Proti rojaku je slavil tudi tretji nosilec turnirja Italijan Jannik Sinner. Zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije je s 6:3 in 6:4 premegal Andreo Vavassorija.

Vir: Tenis Slovenija, STA