Rubin: “Federer je veliko delal na personi in imidžu”

Gilles Simon je bil neizprosen s komentarji glede Novaka Đokovića in njegove Adria turneje. Francoz je povedal tudi, da so oboževalci vseeno prestrogi z Novakom, medtem ko je avro nedotakljivega namenil Rogerju Federerju.

Roger Federer (Foto: ATP)

Od takrat je bilo veliko govora o tem, kako navijači sprejemajo najboljše na svetu. Med najbolj priljubljenimi so zagotovo Roger Federer, Rafael Nadal in Novak Đoković. Toda kdo izmed njih si zasluži največjo podporo v zadnjem desetletju?

Srb sam zase prav tako pravi, da so navijači prestrogi do njega in da nikoli ni prejel toliko podpore kot Roger Federer ali Rafael Nadal. Kljub temu, da je prvi na svetu in ima pod pasom že 17 Grand Slam turnirjev. Morda bo prav on na koncu končal z največjim številom osvojenih turnirjev za Grand Slam. Bo takrat veljal za najboljšega vseh časov?

Oglasil se je tudi Noah Rubin

“Čez leta si je Roger Federer ustvaril določeno persono,” je povedal. “Veliko teniških navijačev ni dobro sprejelo vseh poškodb Novaka Đokovića, ki niso bile vedno tako resne, kot je morda dal misliti. Kar nekaj škandalov je bilo skozi leta. Nekateri so ga celo obtoževali, da hlini poškodbe. Takrat je najel PR ekipo, s katero so delali na njegovi predstavitvi medijem. Naredil je nekaj napak. Tudi Federer, ampak na drugem nivoju. V tem trenutku sta na različnih nivojih. Novak se mora boriti za to, kar se govori o njem, medtem ko je Federer to že zgradil. Zgradil je persono. Veliko je delal na imidu, saj ni bil vedno tako umirjen. Od 18-letnika, ki je v jezi metal loparje, do perfektne persone, kljub nekaj napakam. Obdržal je visok standard.”