Roy Emerson je za večjega favorita označil Rafaela Nadal

Roy Emerson je bil med najboljšimi “amaterskimi” igralci na svetu v 60. letih. Osvojil je 12 Grand Slam naslovov med 1961 in 1967, temu pa je dodal še 8 kron iz Davisovega pokala. Vpisal se je v knjigo rekordov kot najbolj uspešen tenisač, dokler se mu leta 1999 ni pridružil Pete Sampras.

Rafa išče osemnajsti Grand Slam naslov (Foto: Tennisworldusa.com)

Avstralec ima tudi 6 naslovov iz Odprtega prvenstva Avstralije, skupaj z Novakom Đokovićem in Rogerjem Federerjem je bil tukaj najbolj uspešen v zgodovini. Je edini, ki je uspel dobiti vse štiri v enojicah in v dvojicah. Vse je osvojil po večkrat. Ta dosežek si deli še z Rodom Laverjem, toda par bi kmalu lahko dobil družbo. Rafael Nadal je tisti, ki potrebuje samo še eno zmago, da bi še drugič v karieri dobil OP Avstralije in se vpisal na seznam večnih.

Španec je dobil 11 naslovov v Roland Garrosu, tri na OP ZDA in dva v Wimbledonu. Manjka mu samo še druga krona v Melbourneu. V finalu je izgubil trikrat.

Roy Emerson verjame, da se mu bo Rafa pridružil že jutri. “Rafael Nadal si zasluži biti tam z Rodom Laverjem in menoj. Da je osvojil 11 Roland Garrosov, je že smešno. Nihče ga ne bo premagal tam, niti v Monte-Carlu. Ta dva turnirja sta njegova in še enkrat bo zmagal v Franciji. Prisoten bo še nekaj časa, zato bo še imel priložnosti, le da bo varčeval z močmi na trdi podlagi. Roger bo imel najboljšo priložnost v Wimbledonu.”