Rola na Nizozemskem ugnal 3. nosilca

Rola se je Moraingu oddolžil za poraz. (Foto: zimbio.com)

Rola se je Moraingu oddolžil za poraz. (Foto: zimbio.com)

Blaž Rola je tudi na Nizozemskem uspešno preskočil prvo oviro. Na turnirju serije Challenger v Scheveningenu je v 1. krogu prepričljivo s 6:3 in 6:2 ugnal Matsa Morainga ter se tako Nemcu oddolžil za poraz na Kitajskem. Tekmec Ptujčana v 2. krogu zaenkrat še ni znan. 

Rola se je Moraingu oddolžil za poraz. (Foto: zimbio.com)
Rola se je Moraingu oddolžil za poraz na Kitajskem. (Foto: zimbio.com)

Tako kot nazadnje na turnirju serije Challenger v Perugii, se je Blažu Roli tudi v Haagu uspelo prebiti v 2. krog turnirja. Tokrat je 27-letni Ptujčan zabeležil zmago nad 149. igralcem sveta Matsom Moraingom iz Nemčije. Tekmeca sta se enkrat v letošnji sezoni že pomerila, z 2:0 v nizih pa se je marčevske zmage na Kitajskem veselil Nemec. Tokrat je Rola našel pravo orožje za zmago nad Moraingom in 3. nosilca turnirja ugnal v uri in 3 minutah. Bilo je 6:3 in 6:2, ob enem izgubljenem servisu pa so Ptujčanu uspeli kar 4 “brejki”.

Lansko leto se je turnirske zmage v Haagu razveselil Španec Guillermo Garcia-Lopez, ki letos v Scheveningenu ne bo nastopil. Vloga 1. nosilca pripada Nemcu Yannicku Madnu, 2. nosilec pa je Čeh Adam Pavlašek.

ATP Scheveningen (The Hague Open 2018, €64.000, pesek), 1. krog
Rola B. (Slo) – Moraing M. (Nem/3) 6:3, 6:2


2. krog
:
Rola B. (Slo) – Zapata Miralles B./kvalifikant