Rola, Kavčič in Jakupovićeva po vstopnico za OP ZDA

Jakupovićeva na teren že danes. (Foto: Instagram)

Jakupovićeva na teren že danes. (Foto: Instagram)

Le še teden dni nas loči do pričetka glavnega dela Odprtega prvenstva ZDA, že z današnjim dnem pa se bodo na igrišča Flushing Meadowsa podali kvalifikanti. Med njimi so tudi trije slovenski predstavniki. 

Jakupovićeva na teren že danes. (Foto: Instagram)
Jakupovićeva na teren že danes. (Foto: Instagram)

V moški konkurenci se bosta za mesto v glavnem delu turnirja podala Blaž Rola in Blaž Kavčič, že neposredno pa je v glavni del turnirja uvrščen Aljaž Bedene.

Blaž Rola, ki je po uspešnem tednu v Portorožu napredoval na 127. mesto, bo v torek v 1. krogu zaigral proti 150. igralcu sveta Lukasu Rosolu, ki je na OP ZDA najdlje prišel leta 2015, ko je nastopil v 2. krogu glavnega dela turnirja. Čeh je leta 2014 veljal že za 26. igralca sveta, dobil pa je tudi edini medsebojni obračun proti Ptujčanu. Lani je bilo na nizozemskem pesku 6:4, 6:7(6) in 6:4.

Že danes, v ponedeljek, se bo na teren podal Blaž Kavčič, ki bo lovil svoj 5. preboj v glavni del OP ZDA. V New Yorku je svojo najboljšo uvrstitev dosegel leta 2014, ko je prišel do 3. kroga, nato pa še pred pričetkom obračuna bil primoran predati dvoboj proti Stanu Wawrinku.

Tokrat 32-letnega Ljubljančana za začetek čaka obračun proti Pedru Cachinu, 24-letnemu Argentincu, ki trenutno na ATP lestvici zaseda 251. mesto. Zanj bo to sploh prvi nastop v kvalifikacijah za OP ZDA.

Že danes v boj tudi Jakupovićeva

V glavni del OP ZDA je v ženski konkurenci sta od Slovenk že neposredno uvrščeni Polona Hercog in Tamara Zidanšek, tam pa se jima bo poizkusila pridružiti še Dalila Jakupović. Primorka je v glavnem delu turnirja na igriščih v Flushing Meadowsu debitirala lansko leto, ko je obstala v 1. krogu. Tokrat jo v 1. kvalifikacijskem krogu čaka obračun proti Čehinji Terezi Martincovi, trenutno 139. igralki sveta.

OP ZDA (New York, $28.619.350, trda podlaga, zunaj), posamezno (M), kvalifikacije, 1. krog
Cachin P. (Arg) – Kavčič B. (Slo) [19.8., 18.30]
Rola B. (Slo) – Rosol L. (Češ) [20.8.]

Posamezno (Ž), kvalifikacije, 1. krog
Jakupović D. (Slo) – Martincova T. (Češ/27) [19.8., 23.00]