RG: Zverev, Dimitrov in Nishikori komajda do zmag

Kako se je zapletlo za favorite; Kei Nishikori, Grigor Dimitrov in Alexander Zverev so vsi morali tekme reševati v petem nizu. Tam so vendarle prevladali s svojimi izkušnjami in zbranostjo. Še najbližje izhodu pa je bil Bolgar Dimitrov, ki bo moral v nadaljevanju krepko dvigniti svojo raven tenisa. 

Tretji igralec sveta Alexander Zverev si verjetno ni mislil, da bo moral igrati pet nizov, ampak Dušan Lajovića ga je napadal vse do konca. Borila sta se 3 ure in 24 minut, na koncu pa je vendarle premagal Nemec z 2:6, 7:5, 4:6, 6:1 in 6:2. Zverev na turnirjih za Grand Slam ni bil preveč uspešen, nervoza in pritisk pa se kažeta tudi v njegovi igri. Če bo želel priti do finala, kot se oz njega po prikazanem v prejšnjih tednih pričakuje, bo moral igrati bolj sproščeno. Njegov naslednji nasprotnik je Damir Dzumhur, ki je prav tako v petih niih ugnal Radua Albota.

Grigor Dimitrov nikoli ni oboževal Roland Garrosa, ampak letos hoče iti globoko v žreb. To se je videlo v silovitem boju z Jaredom Donaldsonom. Igrala sta kar 4 ure in 19 minut! Naposled je zadnjo točko srečanja dobil Bolgar s 6:7, 6:4, 4:6, 6:4 in 10:8. To je bila njegova 50. zmaga na Grand Slamih, za katero pa se je moral pošteno potruditi. Za las se je izognil še enemu slabemu rezultatu na peščeni podlagi. Teh ima že dovolj.

22. igralec sveta Novak Đoković nadaljuje s solidnimi, a čisto nič nadpovprečnimi predstavami. V tretji krog se je uvrstil po slavju proti kvalifikantu iz Španije z imenom Jaume Munar. Ta je prikazal odličen tenis, prav takšnega, kot smo ga videli v njegovi zmagi proti Davidu Ferrerju. Ampak tokrat ni bilo dovolj, Novak vseeno do gladke zmage s 7:6, 6:4 in 6:4 v 2 urah in 18 minutah. Munar je še eden v vrsti bojevitih Špancev, ki pa tudi redno trenira na akademiji Rafaela Nadala. Ni čudno, da se je dobro upiral Srbu.