RG: Vroča Srebotnikova že v polfinalu mešanih dvojic!

Katarina Srebotnik melje dalje! (Foto: Alchetron.com)

Katarina Srebotnik melje dalje! (Foto: Alchetron.com)

Slovenska tenisačica Katarina Srebotnik se je v konkurenci mešanih dvojic prvič po letu 2015 prebila v polfinale Odprtega prvenstva Francije! Tokrat je Velenjčanka prvič v karieri združila moči z Mehičanom Santiagom Gonzalezom, kar se je zaenkrat izkazalo za odlično odločitev. 

Katarina Srebotnik melje dalje! (Foto: Alchetron.com)
Katarina Srebotnik melje dalje! (Foto: Alchetron.com)

Letos mineva 8 let, odkar je Katarina Srebotnik skupaj s Srbom Nenadom Zimonjićem pokorila vso konkurenco na Odprtem prvenstvu Francije, tokrat pa je “Kata” znova vroča. 37-letna Velenjčanka je tokrat moči združila z dve leti mlajšim Mehičanom Santiagom Gonzalezom, ki se v Parizu kot kaže odlično počuti, saj je tu lansko leto skupaj z Donaldom Youngom v konkurenci moških dvojic prišel vse do finala, leta 2012 pa je v Parizu nastopal skupaj s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik in se prav tako prebil do finala.

V četrtfinalnem obračunu sta se Srebotnikova in Gonzalez pomerila proti dvojici Martinez Sanchez M. J./Demoliner M., ki v zadnjem času beleži odlične rezultate. Na Odprtem prvenstvu Avstralije sta Španka in Brazilec letos prišla do polfinala, polfinalista pa sta bila tudi lansko leto v Wimbledonu. Tokratni obračun je odločil tretji niz, ki sta ga udarno z vodstvom 3:0 odprla Martinez Sanchezova in Demoliner. Nato je bila “Kata” tista, ki je odigrala nekaj odličnih točk in zmaga je šla v roke Slovenke in Mehičana.

V polfinalu proti trenutno najbolj vroči dvojici

Leta 2015 se je Katarina Srebotnik za mesto v finalu borila skupaj z Romunom Horii Tecaujem in s 6:4, 3:6 in 8:10 klonila proti dvojici Mattek-Sands B./Bryan M. Tokrat bo Srebotnikova skupaj z Gonzalezom za finalno vstopnico morala premagati dvojico Dabrowski G./Pavić M., ki je osvojila Odprto prvenstvo Avstralije. Kanadčanka Gabriela Dabrowski šteje 26 let in na lestvici dvojic zaseda 7. mesto, Hrvat Mate Pavić pa z dvojno zmago v Avstraliji postal najboljši igralec v konkurenci moških dvojic.

OP Francije (Roland Garros, Pariz), dvojice (meš), četrtfinale
Martinez Sanchez M. J./Demoliner M – Srebotnik K./Gonzalez S. 6:7(3), 6:2, 7:10

Polfinale:
(1)Dabrowski G./Pavić M. – Srebotnik K./Gonzalez S