Raonić pojasnil, zakaj ni igral proti Federerju

Miloš Raonić je v Parizu predal obračun proti Rogerju Federerju. Kanadčan v zadnjem trenutku ni navedel razloga, je pa zato podal izjavo kasneje.

Miloš je že okusil zmago proti Federerju (Foto: Tennisworldusa.com)

Razkril je, da se je poškodoval v tekmi proti Jo-Wilfriedu Tsongaju. “Bila je dolga tekma in v sredini drugega niza sem preveč iztegnil komolec. Začutil sem bolečino, ampak sem nadaljeval s tekmo. Kasneje sem se pogovoril z zdravnikom, šel na MRI in našli so natrgan triceps. Po tem je bila edina opcija, da odpovem, saj je bilo tveganje preveliko. Oviralo bi me in ne bi mogel igrati najboljšega tenisa.” 

Raonić je bil z nastopom v Parizu vseeno zadovoljen. “Nisem prišel z neko ambicijo, samo hotel sem uživati in igrati kolikor dobro bi pač lahko. Seveda bi si želel zmagati, zato sem razočaran, hkrati pa sem še utrujen. Po drugi strani pa sem videl kar nekaj dobrih napovedi za prihodnosti. Določene stvari moram izboljšati, ampak igral sem dobro. V moji igri so še nepopolnosti, kar moram izboljšati. Lansko leto je bilo kljub vsemu dobro leto. V sezoni 2018 skorajda nisem igral, ampak sem še vedno tukaj. Moram pasti v ritem in se navaditi na kvaliteto nasprotnikov.”