Rafa okreva in načrtuje vrnitev prihodnji mesec

Rafael Nadal je v drugi fazi okrevanja po operaciji gležnja, ki jo je prestal 5. novembra. Po nekaj dneh počitka je Nadal odstranil šive, sedaj pa se pripravlja na vrnitev na ATP turnejo. Naslednjo sezono bo pričel v Abu Dhabiju.

Nadal bo tempiral formo do peščene sezone (Foto: Tennisworldusa.com)

Nadaljeval pa bo v Brisbaneu in nato OP Avstralije. Nadalov štab ostaja optimističen. Poškodba trebušne mišice, ki ga je prisilila v izpust Pariza in Londona, je izginila, Nadal se bo uradno vrnil 28. decembra. Nato pa ga čaka Brisbane (30. december) in Avstralija (14. januar).

Jaume Munar se čuti hvaležnega, saj ga je Nadal sprejel na svojo akademijo, rezultati pa so že prišli v obliki preboja med najboljših 100. “Na začetku sva imela običajen odnos. Bila sva teniška kolega, sedaj pa je moj prijatelj. Eden najboljših prijateljev, s katerimi treniram. Vedno mi skuša pomagati. On pozna vse igralce, zato se lahko veliko naučim.”

Zaradi Nadalove poškodbe je bila odpovedana tudi eksibicijska tekma v Savdovi Arabiji, ki bi jo mogla odigrati Nadal in Novak Đoković in okoli katere je bilo kar nekaj medijskega govora, češ da bi morala igralca kljub velikim zaslužkom tekmo odpovedati. Na koncu je vendarle prevladal pritisk.