Rafa nima časa razmišljati o rezultatih, on samo igra

Rafael Nadal je na poti do finala izpustil samo 16 iger. V polfinalu je imel nekaj padcev koncentracije, a se je kralj peska hitro pobral. Takoj po zmagi je trenerju poslal sporočilo, da naj rezervira eno igrišče, kjer bo še malce potreniral. Polfinale ga namreč ni zadostil, utrudil pa še manj.

To ni ničesar novega, je povedal. “To sem storil že velikokrat v karieri. Po tekmi sem bil malce živčen, bolj kot na začetku, zato sem hotel še malo potrenirati. Udariti nekaj forehand udarcev, saj se mi je zdelo, da to potrebujem za finale.”

To bo njegov 12. finale v kneževini. Izgubil je le enkrat, a se ne obremenuje preveč z dosežki. “To si težko zamisliš, da boš nekoč dosegel dvanajsto finale, kaj šele da jih boš deset zmagal. Ampak ni kaj za razmišljati, ne smem se ustaviti in razmišljati o tem, kaj se je zgodilo. Vse, kar lahko storim, je da nadaljujem.”

Nadal je povedal, da sta z Nishikorijem skoz leta odigrala kar nekaj dobrih tekem in da mora igrati na najvišjem nivoju, če želi imeti možnosti za zmago. Znan stavek Španca, ki v to resnično verjame. Tekmo za tekmo, pa naj bo to prvi krog ali finale Roland Garrosa. Vedno da vse od sebe in vedno je motiviran, da na igrišču pusti svoje srce. Ne pride dan, ko je nemotivran ali brez energije in redkokdaj pride dan, ko izgubi.