Prva nosilka v finalu Nürnberga ustavila Zidanškovo

Zidanškova bo s ponedeljkom 60. igralka sveta. (Foto: Luka Škalič)

Zidanškova bo s ponedeljkom 60. igralka sveta. (Foto: Luka Škalič)

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek se je v finalu turnirja serije WTA International v Nürnbergu borila za svojo drugo turnirsko zmago na WTA turnirjih. Po 2 urah in 20 minutah je Konjičanka morala priznati premoč 1. nosilki Yulii Putintsevi. 

Zidanškova bo s ponedeljkom 60. igralka sveta. (Foto: Luka Škalič)
Zidanškova bo s ponedeljkom 60. igralka sveta. (Foto: Luka Škalič)

Junija lansko leto je v Bolu že okusila slast turnirske zmage na WTA turnirjih, po skoraj točno letu dni pa je imela Tamara Zidanšek priložnost, da znova poseže po naslovu.

Tokrat je izjemno uspešno nastopala v Nürnbergu, kjer je na turnirju serije WTA International brez izgubljenega niza prišla v četrtfinale, na poti do velikega finala pa ugnala tako 3. kot tudi 2. nosilko turnirja.

V finalu ji je še 2. v karieri nasproti stala v Moskvi rojena Kazahstanka Yulia Putintseva. Pred tem sta se dekleti namreč med seboj že pomerili in sicer v Rabatu, kjer je po preobratu z 2:1 v nizih zmago slavila Konjičanka.

Tudi tokrat je tekmo dobila tenisačica, ki je zaostajala z 0:1 v nizih, a tokrat je bila to 3 leta starejša Putintseva. Zidanškova je prvi niz dobila s 6:3, tudi v drugem pa je bilo izenačeno vse do rezultata 3:3. Tedaj je Kazahstanka brez izgubljene točke prišla do “breaka”, ki se je kasneje v drugem nizu izkazal za ključnega. V tretjem nizu je Tamara v polje zadela kar 72% prvih servisov, kar je bilo več kot v prvem in drugem, a vseeno je bila Putintseva tista, ki je bila bolj nevarna na servis nasprotnice in to z dvema “breakoma” tudi potrdila.

Časa za počitek ne bo

Zidanškova bo s ponedeljkom postala 60. igralka sveta, kar bo njena nova najboljša uvrstitev v karieri. Časa za počitek Tamara ne bo imela, saj po vsej verjetnosti že v ponedeljek čaka obračun 1. kroga na Odprtem prvenstvu Francije. Tam bo Konjičanki nasproti stala 20. igralka sveta, Belgijka Elise Mertens.

WTA International Nürnberg (Nemčija, $250,000, pesek, zunaj), posamezno,
1. krog:
 
Zidanšek T. (Slo) – Doi M. (Jap) 7:6(4)3:6, 6:4
2. krogZidanšek T. (Slo) – Tomljanović A. (Avs/3) 6:3, 6:4
Četrtfinale: Kudermetova V. (Rus) – Zidanšek T. (Slo) 4:6, 6:2, 3:6 
Polfinale: Zidanšek T. (Slo) – Siniakova K. (Češ/2) 7:6(4), 6:2 
Finale: Putintseva Y. (Kaz/1) – Zidanšek T. (Slo) 4:6, 6:4, 6:2

Že izpadla, 1. krog
Putintseva Y. (Kaz/1) – Jakupović D. (Slo) 6:2, 3:0* – predaja


Dvojice
1. krog(3)Atawo R./Srebotnik K. – (WC)Hobgarski K./Niemeier J. 3:6, 6:3, 11:9
Četrtfinale(3)Atawo R./Srebotnik K. – Aoyama S. /Sizikova Y. 6:3, 0:6, 10:5
Polfinale: (1)Dabrowski G./Xu Y. – (3)Atawo R./Srebotnik K. 6:1, 7:5