Prerojeni Bolgar na kolena spravil še Federerja

Dimitrov na OP ZDA igra kot prerojen. (Foto: Twitter)

Dimitrov na OP ZDA igra kot prerojen. (Foto: Twitter)

Četrtfinalna ovira je bila po Švicarju Stanu Wawrinki usodna tudi za njegovega rojaka Rogerja Federerja. 38-letni Švicar je v Flushing Meadowsu naletel na povsem prerojenega Grigorja Dimitrova, ki je proti koncu sezone znova ujel prave občutke. 

Dimitrov na OP ZDA igra kot prerojen. (Foto: Twitter)
Dimitrov na OP ZDA igra kot prerojen. (Foto: Twitter)

Nekaj kar težko dosežeš, se največkrat zgodi takrat ko najmanj pričakuješ. Velikokrat tako v osebnem življenju kot tudi v športu naletimo na podobne besede in tokrat bi jih lahko uporabili tudi v primeru Grigorja Dimitrova.

Za Bolgarom je izjemno težko sezona, ki le sledi nič kaj boljši predlanski sezoni. Rezultatska kriza je bila več kot očitna, 28-letni tenisač je ostal pozitiven, na Odprtem prvenstvu ZDA pa igra kot prerojen.

V osmem poizkusu ugnal tudi Federerja

Dimitrov je v New Yorku po vrsti ugnal Andreasa Seppija, Borno Čorića (brez boja), Kamila Majchrzaka, Alexa de Minaurja, v četrtfinalu pa prvič po 7 porazih še velikega Rogerja Federerja.

V polfinalu se bo Dimitrov pomeril proti Rusu Daniilu Medvedevu, ki je bil v prvem četrtfinalu s 3:1 v nizih boljši od Stana Wawrinke. Tenisača sta se do sedaj pomerila 2-krat, v zmagah je 1:1, edini obračun na trdi podlagi pa je leta 2017 v Washingtonu z 2:0 dobil Rus.

Federer z bolečinami v hrbtu

Švicar Roger Federer je četrtfinalni obračun pričel odlično, prvi niz pa brez ponujene ‘break’ žogice po 31 minutah igre dobil s 6:3. V drugem nizu je bil Dimitrov bolj nevaren, a skorajda zapravil prednost s 5:2. Švicar je po ‘re-breaku’ na svoj servis pri zaostanku s 4:5 povedel s 30:0, naslednje štiri točke pa so pripadle Dimitrovu in rezultat v nizih je bil poravnan na 1:1.

Tudi tretjega niza je bilo hitro konec, s 6:3 ga je dobil Federer. Kljub vsemu je v daljših izmenjavah prevladoval Dimitrov, ki je že v prvi igri četrtega niza prišel do ‘breaka’. Federer je ‘re-break’ napadel v 10. igri niza, ko si je priigral kar 5 žogic za odvzem servisa Bolgaru, med drugim tudi tri vezane, a Bolgar je zdržal.

Po končanem četrtem nizu je Federer na igrišče poklical fizioterapevta zaradi bolečin v hrbtu in za nekaj trenutkov celo zapustil Artur Ashe stadion. Ko se je vrnil pravih rešitev ni več imel, Dimitrov pa je oddrvel v polfinale.

OP ZDA (New York, trda podlaga), posamezno (M), četrtfinale
Wawrinka S. (Švi/23) – Medvedev D. (Rus/5) 6:7(6), 3:6, 6:3, 1:6
Federer R. (Švi/3) – Dimitrov G. (Blg) 6:3, 4:6, 6:3, 4:6, 2:6

Berrettini M. (Ita/24) – Monfils G. (Fra/13)
Schwartzman D. (Arg/20) – Nadal R. (Špa/2)