PREGLED: Kje in proti komu bodo nastopili Slovenci?

Hercogova se je odločila za nastopanje v Hobartu. (Foto: Instagram/Polona Hercog)

V Aucklandu, Brisebaneu, Dohi, Shenzhenu in Puneu bo vikend namenjen zaključnim obračunom, nekatere tenisače pa že te dni čakajo kvalifikacijski nastopi za turnirje, ki bodo potekali prihodnji teden. Enako velja za številčno slovensko posadko. 

Hercogova se je odločila za nastopanje v Hobartu. (Foto: Instagram/Polona Hercog)
Hercogova se je odločila za nastopanje v Hobartu. (Foto: Instagram/Polona Hercog)

Aljaž Bedene (67. mesto) – ATP 250 Sydney

Najvišje uvrščeni slovenski tenisač v Brisebaneu ni imel sreče z žrebom, saj ga je že v 1. krogu izločil kasnejši polfinalist Milos Raonic, na boljši rezultat pa upa v Sydneyju. Tam si bo mesto v glavnem delu turnirja moral priboriti skozi kvalifikacijsko sito,  kjer bo potrebno premagati 2 nasprotnika. Kot prvi bo Bedenetu nasproti stal Guillermo Garcia-Lopez (105. mesto), v primeru zmage pa se bo Ljubljančan pomeril proti boljšemu iz obračuna med Alexom Boltom in Jaumejem Munarjem.

Bedene A. (Slo/1) – Garcia-Lopez G. (Špa) [sobota, 5.1., 4.30]


Polona Hercog (85. mesto) – WTA International Hobart

Tako kot Bedene, je tudi Hercogova v prvem tednu novega leta ostala brez zmage. Svojo prvo v letošnji sezoni bo Mariborčanka poizkušala zabeležiti v kvalifikacijah turnirja v Hobartu, kjer že pridno trenira. Tudi Polona bo morala za nastop v glavnem delu turnirja premagati dve nasprotnici, kot prva pa ji bo nasproti stala domačinka Olivia Rogowska (244. mesto). Zmaga ji v zadnjem kvalifikacijskem krogu prinaša obračun proti boljši iz obračuna med med Alison Bai in Anastasio Potapovo.

Hercog P. (Slo/5) – Rogowska O. (Avs) [sobota, 5.1., 1.00]


Dalila Jakupović (80. mesto) – WTA International Hobart

Skozi kvalifikacijsko sito si bo mesto v glavnem delu turnirja serije WTA International v Hobartu poizkušala priboriti tudi Dalila Jakupović. Primorka bo v kvalifikacijah nastopila v vlogi 5. nosilke, v 1. krogu pa se bo pomerila proti Nemki Lauri Siegemund (113. mesto). Zmaga ji prinaša obračun proti zmagovalki v dvoboju med Belindo Woolcock in Madison Brengle.

Jakupović D. (Slo/2) – Laura Siegemund (Nem) [sobota, 5.1., 4.00]

Tamara Zidanšek se bo borila v Sydneyju. (Foto: AniketR_2018)
Tamara Zidanšek se bo borila v Sydneyju. (Foto: AniketR_2018)


Tamara Zidanšek (79. mesto) – WTA International Sydney

Kljub temu, da na WTA lestvici zaseda visoko 79. mesto, si bo mesto v glavnem delu turnirja ta teden skozi kvalifikacije priboriti tudi Tamara Zidanšek. Konjičanka bo tako kot Bedene nastopila v Sydneyju, že v 1. krogu kvalifikacij pa jo čaka zahteven obračun proti Belorusinji Aliaksandri Sasnovich (30. mesto), ki v kvalifikacijah velja za 1. nosilko. Če Slovenka uspe priti mimo Belorusinje, se bo v finalnem krogu kvalifikacij pomerila proti boljši v obračunu med Kristyno Pliskovo in Monico Puig.

Sasnovich A. (Blr/1) – Zidanšek T. (Slo) [sobota, 5.1., 6.00]


Kaja Juvan (178. mesto) – OP Avstralije

Vsi zgoraj našteti slovenski predstavniki imajo že zagotovljen nastop na Odprtem prvenstvu Avstralije, skozi kvalifikacijsko sito pa se jim bo poizkušala s tremi zmagami pridružiti Kaja Juvan. 18-letna Ljubljančanka že pridno trenira na igriščih v Melbournu, tekom prihodnjega tedna pa jo čaka(jo) obračun(i) za mesto v glavnem delu turnirja za Grand Slam. Za Juvanovo je to krstni nastop v kvalifikacijah tovrstnega turnirja.