Prebujena Belinda Benčič osvojila Dubaj

Belinda Benčič do naslova v Dubaju. (Foto: Twitter)

Belinda Benčič do naslova v Dubaju. (Foto: Twitter)

Belinda Benčič je izjemen teden v Dubaju kronala svojim prvim naslovom na turnirju serije WTA Premier. V velikem finalu je Švicarka s 6:3, 1:6 in 6:2 ugnala Čehinjo Petro Kvitovo ter tako na najboljši možen način napovedala svoj povratek med najboljše. 

Belinda Benčič do naslova v Dubaju. (Foto: Twitter)
Belinda Benčič do naslova v Dubaju. (Foto: Twitter)

Belinda Benčič trenutno velja za 45. igralko sveta, a že s ponedeljkom se bo prebila na 23. mesto. Za Švicarko, ki bo marca dopolnila 22 let, to še zdaleč ne bo najboljša uvrstitev v karieri, saj je februarja leta 2016 zasedala že visoko 7. mesto.

Na poti do naslova rešila 6 zaključnih žog

Benčičeva je na poti do finala izločila Lucio Hradecko, Stefanie Voegele, Aryno Sabalenko, Simono Halep in v polfinalu še dvakratno zmagovalko Dubaja Elino Svitolino. Najbližje temu, da bi izločila Benčičevo je bila Belorusinja Sabalenka, ki je imela v tretjem nizu kar 6 žogic za zmago, a jih ni uspela izkoristiti.

V finalnem obračunu proti Petri Kvitovi že v samem začetku ni štedila z močmi. Že v prvem nizu je Čehinji kar 3-krat odvzela servis, a Kvitova se je tako kot v polfinalu proti Su-Wei Hsieh odzvala z izjemnim drugim nizom, ki ga je dobila s 6:1. V začetku tretjega niza je kazalo, da bi lahko bila Kvitova tista, ki bi kot prva prevzela pobudo, a Benčičeva je znova dokazala izjemno trdnost in po uri in 45 minutah izkoristila drugo zaključno žogico.

Za Kvitovo je bil to že tretji finale v letošnji sezoni, uspešna pa je bila le v prvem v Sydneyju.

WTA Premier Dubaj Duty Free Tennis Championship (ZAE, $2.828.000, trda podlaga, zunaj), posamezno, finale
Kvitova P. (Češ/2) – Benčič B. (Švi) 3:6, 6:1, 2:6