Osaka izgubila naslov in prvo mesto, Nadal suvereno

Osmi dan glavnega dela zadnjega letošnjega velikega turnirja v tenisu sta se med drugimi poslovila prva nosilka in branilka naslova Japonka Naomi Osaka ter krvnik slovenskega junaka Aljaža Bedeneta, Nemec Alexander Zverev. Prepričljivo pa se je v četrtfinale uvrstil drugi nosilec Španec Rafael Nadal.

Rafa in Tiger Woods (Foto: ATP)

Za lansko zmagovalko, ki se bo zavoljo poraza poslovila tudi od vodilnega položaja na lestvici WTA, je bila usodna Švicarka Belinda Bencic, ki je slavila zmago s 7:5 in 6:4. Poleg slednje so se med osem najboljših uvrstile še Hrvatica Donna Vekić, Kanadčanka Bianca Andreescu in Belgijka Elise Mertens.

Nadal, trikratni zmagovalec odprtega prvenstva ZDA, ki je po izpadu Srba Novaka Đokovića postal prvi favorit za končno zmago, je izgubil prvi niz letos v New Yorku, a vseeno suvereno napredoval v četrtfinale. Hrvata Marin Čilića je premagal s 6:3, 3:6, 6:1 in 6:2.

Zverev, ki je v tretjem krogu premagal Aljaža Bedeneta, se je poslovil proti Argentincu Diegu Schwartzmanu, ki je bil boljši s 3:1 v nizih. S 3:0 pa sta napredovala Italijan Matteo Berrettini in Rus Andrej Rublev.

Vir: Tenis Slovenija, STA