Osaka in Pliškova po izpadu Bartyjeve v boj za vrh WTA

Naomi Osaka (Foto: WTA)

Japonka Naomi Osaka in Čehinja Karolina Pliškova imata po izpadu Avstralke Ashleigh Barty v drugem krogu teniškega turnirja v Torontu priložnost, da znova zasedeta prvo mesto na svetovni lestvici WTA, na kateri bo uradno vsaj do ponedeljka še Bartyjeva.

Naomi Osaka (Foto: WTA)

Američanka Sofia Kenin je Bartyjevo v drugem krogu v sredo izločila s 6:7 (5), 6:3, 6:4. Danes pa sta v tretji krog napredovali tako Osaka, ki je vodila s 6:2, preden je zaradi poškodbe Nemka Tatjana Maria predala dvoboj, kot tudi Pliškova, ki je bila boljša od Američanke Alison Riske s 6:4, 6:7 (4) in 6:2.

Čehinja mora napredovati vsaj v polfinale turnirja v Torontu, da bi imela možnost znova postati številka ena, vendar mora priti v finale, če se Osaki uspe prebiti v četrtfinale. V primeru, da se bosta Pliškova, tretja nosilka, in Osaka, druga nosilka, uvrstili v finale, pa bo zmagovalka poleg pokala in 521.530 dolarjev zmagovalne premije Kanado zapustila tudi kot prva dama svetovnega tenisa.

V Torontu je prvič po izgubljenem finalu v Wimbledonu nastopila 37-letna Američanka Serena Williams in gladko ugnala Belgijko Elise Mertens s 6:3 in 6:3.

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019