OP ZDA: Sobota prinaša novi dve končni odločitvi

Lahko Andreescujeva šokira še Williamsovo? (Foto: Instagram)

Lahko Andreescujeva šokira še Williamsovo? (Foto: Instagram)

V petek sta se kot prva turnirske zmage na letošnjem Odprtem prvenstvu ZDA veselila Kolumbijca Juan Sebastian Cabal in Robert Farah, sobota pa v New Yorku prinaša novi dve končni odločitvi. Dobili bomo zmagovalko v ženski konkurenci ter zmagovalca v mešanih dvojicah. 

Lahko Andreescujeva šokira še Williamsovo? (Foto: Instagram)
Lahko Andreescujeva šokira še Williamsovo? (Foto: Instagram)

Vrhunec predzadnjega tekmovalnega dne na letošnjem Odprtem prvenstvu ZDA bo predstavljal obračun med Bianco Vanesso Andreescu in Sereno Williams. Dekleti se bosta med seboj pomerili drugič v karieri. Prvi medsebojni obračun sega le slab mesec dni nazaj, ko je Williamsova v finalu turnirja serije WTA Premier v Torontu obračun pri zaostanku z 1:3 predala.

Bianca Andreescu šteje vsega 19 let, v letošnji sezoni pa ji je uspel velikanski skok. Lansko sezono je Kanadčanka končala na 178. mestu, po končanem OP ZDA pa bo najmanj 8. igralka sveta. V kolikor pride do največje zmage v dosedanjem delu kariere, bo skočila celo na 5. mesto, pred Simono Halep.

A v velikem finalu bo Andreescujevi nasproti stala 23-kratna zmagovalka turnirjev za Grand Slam in 6-kratna zmagovalka US Opna Serena Williams. Ta je lansko leto v finalu klonila proti Naomi Osaki, na OP ZDA pa še nikoli ni izgubila dveh zaporednih final.

Tudi v mešanih dvojicah za naslov domačinka

Še pred ženskim finalom se bodo za turnirsko zmago v New Yorku pomerili v konkurenci mešanih dvojic. Tam si bosta nasproti stali na eni strani dvojica Hao-Ching Chan in Michael Venus, ki je v 1. krogu bila usodna za Andrejo Klepač, ter na drugi strani naveza Bethanie Mattek-Sands in Jamie Murray.

OP ZDA (New York, $26,759,150, trda podlaga, zunaj), posamezno (Ž), finale
Andreescu B. V. (Kan/15) – Williams S. (Zda/8) [7.9., 22.00]

Mešane dvojice
(1)Chan H-C./Venus M. – Mattek-Sands B./Murray J. [7.9, 18.00]