OP ZDA: Monfils s težko prigarano zmago v petih nizih

Trinajsti nosilec iz Francije Gael Monfils je bil po maratonskem boju boljši od Kanadčana Denisa Shapovalova s 6:7 (5), 7:6 (4), 6:4, 6:7 (6) in 6:3, Rus Andrey Rublev pa je premagal avstralskega prepirljivca Nicka Kyrgiosa s 7:6 (5), 7:6 (5) in 6:3.

Gael Monfils (Foto: ATP)

V ženski konkurenci je prvopostavljena in branilka lanskega naslova, Japonka Naomi Osaka, zanesljivo ukanila ameriško najstnico Coco Gauff s 6:3 in 6:0.

“Na današnjem dvoboju sem bila zares osredotočena od prve do zadnje minute, to je bil zagotovo eden mojih najboljših dvobojev v tem letu,” je po zmagi dejala igralka iz dežele vzhajajočega sonca, ki je po dvoboju prišla do objokane in obetavne Američanke ter jo potolažila po porazu. “Gre za zelo mlado igralko. Težko mi je bilo gledati njeno žalost in solze, enostavno sem prišla do nje in ji rekla naj igrišče zapusti z dvignjeno glavo in da je veliko dosegla glede na svoja leta,” je dodala Japonka.

Izpadla je sedmopostavljena Nizozemka Kiki Bertens, od nje bila boljša Nemka Julia Görges s 6:2 in 6:3. Švicarka Belinda Bencic se je brez boja prebila med 16, potem ko je njun medsebojni dvoboj predala Estonka Anett Kontaveit.

V drugem krogu turnirja z nagradnim skladom 57,238 milijona dolarjev se je poslovila tudi zadnja slovenska predstavnica med dvojicami. Dalila Jakupovič je v paru z Američanko Sabrino Santamario v treh nizih izgubila proti dvanajstima nosilkama s Kitajske Yingying Duan in Saisai Zheng (3:6, 6:4, 6:1).

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019