OP ZDA: Madison Keys vendarle rešila težko tekmo

Branilka finala iz lanskoletne sezone Madison Keys je morala iti v tri nize proti Srbkinji Aleksandri Krunić v tretjem krogu, a na koncu vendarle slavila s 4:6, 6:2 in 6:1 v 1 uri in 42 minutah. Krunićeva je tekmo začela izjemno, a se ni mogla kosati z močjo Keysove.

Madisov Keys je v drugem nizu odkrila zmagovalno formo (Foto: Zimbio.com)

V drugem nizu se je Madison vendarle zbrala, za seboj pustila uvodno razočaranje, njeni udarci pa so vse pogosteje začeli padati znotraj igrišča. Ugasnila je neizsiljene napake, tako da njeni nasprotnici ni ostalo drugega kot čakati na konec.

Zmagovalko sedaj čaka Dominika Cibulkova, ki je na veliko presenečenje  premagala Angelique Kerber, aktualno šampionko iz Wimbledona. Tekmo je končala s 43 winnerji in 30 neizsiljenimi napakami. Za primerjavo; Krunićeva je zabeležila samo 14 neubranljivih udarcev in zgrešila 21 žogic.

Izpadla je zmagovalka turnirja v Cincinnatiju

Do presenetljivega rezultata pa je prišlo med Kiki Bertens in Marketo Vondrousovo, 19-letnico, ki je presenetila zmagovalko Cincinnatija in zabeležila največjo zmago v njeni karieri. 7:6, 2:6 in 7:6 je bilo. Bertensova je vodila prav v seh nizih, ampak ji ni uspel pobegniti naprej. Mlajša nasprotnica se je vedno vrnila, ko pa je bilo potrebno, v podaljšanih igrah, pa je bila zbrana, pomirjena in osredotočena.