OP ZDA: Kavčič naprej v treh nizih, konec za Jakupovićevo

Kavčič za začetek odpravil Cachina. (Foto: zimbio.com)

Kavčič za začetek odpravil Cachina. (Foto: zimbio.com)

V New Yorku v teh dneh ne poteka le turnir serije WTA International, temveč že tudi kvalifikacije za Odprto prvenstvo ZDA. Z nastopi je uspešno pričel Blaž Kavčič, že 1. krog je bil usoden za Dalilo Jakupović, danes pa se bo na teren podal še Blaž Rola. 

Kavčič za začetek odpravil Cachina. (Foto: zimbio.com)
Kavčič za začetek odpravil Cachina. (Foto: zimbio.com)

Od Slovencev se je kot prvi v boj za mesto v glavnem delu OP ZDA podal Blaž Kavčič, ki je proti Argentincu Pedru Cachinu upravičil vlogo favorita. 251. igralec sveta je sploh prvič nastopil v kvalifikacijah za OP ZDA in ostal praznih rok. “Kaljut” je bil po 2 urah boljši s 6:1, 4:6 in 6:1.

Že je znan tudi nasprotnik Kavčiča v 2. krogu. 32-letnemu Ljubljančanu bo nasproti stal 5 let mlajši Japonec Yasutaka Uchiyama (141. igralec sveta), s katerim se je Kavčič do sedaj pomeril že kar 6-krat. Prav vsi obračuni so bili odigrani na trdi podlagi, s 4:2 pa v zmagah vodi Japonec.

Jakupovićeva je v tretjem nizu imela svoje priložnosti

Za razliko od lanske sezone v glavnem delu OP ZDA v posamični konkurenci ne bo nastopila Dalila Jakupović, katere rezultatska kriza se ni končala niti v New Yorku. 28-letna Primorka je klonila proti 27. nosilki kvalifikacij, Čehinji Terezi Martincovi, ki je bila po 2 urah boljša s 6:4, 3:6 in 6:2. V tretjem nizu je Jakupovićeva dvakrat ogrozila servis nasprotnice, si pri zaostanku z 2:3 priigrala tudi dve ‘re-break’ žogici, a jih ni uspela izkoristiti.

Danes, v torek, se bo na teren podal še Blaž Rola, ki bo v 1. krogu kvalifikacij nastopil proti nekdaj 26. igralcu sveta Lukasu Rosolu.

OP ZDA (New York, $28.619.350, trda podlaga, zunaj), posamezno (M), kvalifikacije, 1. krog
Cachin P. (Arg) – Kavčič B. (Slo) 1:6, 6:4, 1:6
Rola B. (Slo) – Rosol L. (Češ) [20.8., 18.30]

2. krog
Kavčič B. (Slo) – Uchiyama Y. (Jap) [21.8.]

Posamezno (Ž), kvalifikacije, 1. krog
Jakupović D. (Slo) – Martincova T. (Češ/27) 4:6, 6:3, 2:6