OP ZDA je polno distrakcij, medtem ko je Wimbledon umirjen

Roger Federer je že na poti nazaj v Švico, še pred tem pa je razkril, kaj je drugače na zadnjem Grand Slamu sezone v primerjavi z ostalimi tremi. Največja razlika so distrakcije, ki so prisotne v New Yorku, mestu, ki nikoli ne spi.

Federer ljubi New York in se vedno rad vrača nazaj (Foto: Zimbio.com)

“Tukaj se nenehno nekaj dogaja. Igralci skorajda že preveč uživamo. Ni nujno, da greš na zabavo, ampak počneš veliko stvari, ki jih ne bi smel početi. Ko si na igrišču, so tvoje misli še nekje drugje. Tudi jaz se tako počutim, medtem ko v Wimbledonu ni tako. Tam se vse vrti okoli tenisa. Si v svoji hiši, poln tenisa. Vse, kar počneš, je gledaš tenis. Ješ in dihaš tenis. Tukaj pa greš ven na večerjo, se dobiš s prijatelji, gledaš televizijo in slediš dogajanju. Počutimo se udobno.”

O hrupu in blišču New Yorka je govoril tudi Nick Kyrgios, ki se raje zapre v hotelsko sobo in igra video igrice. Njegov kolega Stefanos Tsitsipas pa je drugačne narave, Grk ga je okaral, da na nek način zamuja življenje, ki ga ponuja mesto. Sam se rad odpravi na ulice, kjer spoznava in odkriva.

“Tukaj se že od nekdaj počutim dobro, ampak nikoli nisem prepričan, kam naj grem, kako se naj pripravim, Po drugi strani sem vedno zelo vzhičen. Že kot majhen sem si želel priti sem. Mogoče zato, ker sem tu dobro igral že kot mladinec. V Parizu sem na primer izgubil v prvem krogu. Leta 1998 sem doživel hladen tuš, zato sem imel takoj občutek, da tukaj ne bom preveč uspešen, ampak sem ga vseeno imel.”