OP Avstralije: Danes na vrsti polfinalna obračuna pri dekletih

Poljakinja Magda Linette in Belorusinja Aryna Sabalenka sta zadnji polfinalistki teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Linette je s 6:3 in 7:5 izločila Čehinjo Karolino Pliškovo, Sabalenka pa s 6:3 in 6:2 Hrvatico Donno Vekić.

FnSBp03agAUtN7j scaled - OP Avstralije: Danes na vrsti polfinalna obračuna pri dekletih
Magda Linette (Foto: WTA Twitter)

Nepostavljena Poljakinja se je prebila v svoj prvi polfinale turnirjev za Grand Slam, po uri in 27 minutah je premagala nekdanjo številko 1 svetovnega tenisa Pliškovo. “Prevevajo me čustva. Ne morem verjeti,” je po največji zmagi kariere dejala Linette in dodala: “Sanje so se uresničile. Zelo sem hvaležna in srečna. Hvala za navijanje in podporo, res sem to potrebovala.”

Poudarila pa je, da noče biti preveč evforična, ker je pač še v igri za še kaj več. V vsakem primeru pa bo trenutno 45. igralka sveta na lestvici prvič napredovala med najboljših 30.

Linette je proti Pliškovi igrala desetič, večino teh dvobojev je dobila Čehinja, toda tokrat je bila na vrsti za veselje Poljakinja. Ta se je pobrala po izgubljeni servisni igri v prvem nizu in ga dobila po 35 minutah. “Vedela sem, da ji bo težko odvzeti servis, toda ostala sem zelo osredotočena in sem vesela, da sem izkoristila ponujeno priložnost,” je povedala Linette.

Pliškova je četrtič igrala v četrtfinalu OP Avstralije, toda tokrat je naredila preveč neizsiljenih napak, imela jih je 36, njena tekmica pa le 16. “Videli ste, da tudi servis danes ni bil pravi,” je še eno pomanjkljivost v svoji igri izpostavila Pliškova, ki je v drugem nizu izgubila enajsto igro na svoj servis.

Tekmica Poljakinje v polfinalu bo petopostavljena Sabalenka. Ta je tudi proti Vekić pokazala igro, s katero je glavna favoritinja za končno zmago, ki bi bila njena prva na Grand Slamih.

Sam dvoboj je bil sicer tesnejši, kot kaže sam izid. Kljub temu pa je forma Belorusinje zelo dobra, saj na turnirju še ni izgubila niza. Ob tem pa je dobila vseh devet dvobojev v letu 2023.

“Res je posebno biti v polfinalu. Bila je težka tekma. Zelo sem vesela zmage. Tako lepo je bilo igrati danes, vzdušje je bilo izjemno,” je povedala Sabalenka.

Vir: Tenis Slovenija, STA