Odzivi: Bedene po uvodni zmagi tudi o Harryju Kanu

Aljaž Bedene je v ključnih trenutkih ostal miren. (Foto: zimbio.com)

Aljaž Bedene je v ključnih trenutkih ostal miren. (Foto: zimbio.com)

Letošnja izvedba Wimbledona se je za slovenske ljubitelje tenisa in Aljaža Bedeneta pričela tako kot smo si lahko le želeli. 28-letni Ljubljančan je v 1. krogu s 4:6, 7:6(4), 7:6(4) in 6:4 ugnal Britanca Camerona Norrieja, po tekmi pa spregovoril tudi o enem izmed najboljših nogometašev na svetu, Harryju Kanu. 

Aljaž Bedene je v ključnih trenutkih ostal miren. (Foto: zimbio.com)
Aljaž Bedene je v ključnih trenutkih ostal miren. (Foto: zimbio.com)

Tudi ko je bil že objavljen spored za prvi dan v Wimbledonu, se za nekaj tekem še ni vedelo, na katerem izmed igrišč All England Cluba bodo potekale. Ena izmed omenjenih tekem je bil prav tista med Aljažem Bedenetom in Cameronom Norriejem, ki so jo organizatorji nato uvrstili na igrišče št. 14, igrišče, ki nima na voljo pregleda s sokoljim očesom.

To ni bilo ravno po godu Bedeneta, ki bi kar nekaj sodniških odločitev z veseljem preveril s sokoljim očesom, a tega seveda ni mogel. V tistih trenutkih je poizkušal ostati maksimalno zbran. “Ko sodniki dosodijo nekaj kar ne gre v prid Kanu, on ostane zbran. Je igralec, ki se drži tistega, kar najbolje zna. Takrat ne bo šel do sodnikov, temveč bo sprejel morebitno napako,” je po zmagi nad Cameronom Norriejem dejal Bedene, ki seveda ne skriva močnih simpatij do angleške nogometne izbrane vrste. “Tako kot Harry, sem tudi jaz ostal miren in zbran, kar je bilo dobro, ni pa bilo lahko, saj večino stvari ni šlo meni v prid.

Angleški mediji poročajo tudi o tem, da Aljaž v torek, ko bodo Angleži igrali proti Kolumbiji namerava nositi dres angleške reprezentance in tako izkazati podporo Garethu Southagatu in njegovim izbrancem.

Kljub porazu pa s svojo predstavo ni bil povsem razočaran niti Cameron Norrie: “Mislim, da sem se kar nekajkrat v obračunu izkazal in odigral precej bolje kot lani. V zadnjem letu sem kot igralec naredil velik korak naprej, a tokrat je bil Aljaž tisti, ki je v obeh tie-breakih pokazal več.” Lansko leto je Norrie kot povabljenec organizatorjev v 1. krogu Wimbledona s 3:6, 2:6 in 2:6 klonil proti Jo-Wilfriedu Tsongaju.