Odličen odpor Dalile proti 3-kratni GS zmagovalki

Jakupovićeva je proti Kerberjevi nastopila zelo odločno. (Foto: EPA)

Jakupovićeva je proti Kerberjevi nastopila zelo odločno. (Foto: EPA)

Slovenska tenisačica Dalila Jakupović je na turnirju serije WTA Premier v Dubaju obstala v 2. krogu, a v obračunu proti 7. igralki sveta s svojo predstavo vse prej kot razočarala. Angelique Kerber je za zmago s 7:6(4) in 6:3 potrebovala uro in 34 minut. 

Jakupovićeva je proti Kerberjevi nastopila zelo odločno. (Foto: EPA)
Jakupovićeva je proti Kerberjevi nastopila zelo odločno. (Foto: EPA)

Dalila Jakupović, ki se je v glavni del turnirja v Dubaju uvrstila kot srečna poraženka, je bila v 2. krogu proti Nemki Angelique Kerber vsaj v prvem nizu na pragu velikega presenečenja. Nebogljena 7. igralka sveta je po vsej verjetnosti pričakovala lahko delo, kar naenkrat pa se je predvsem po zaslugi izjemne igre Jakupovićeve znašla v zaostanku z 1:5.

V 7. igri je Dalila na servis nasportnice prišla do izenačenja na 40:40, Nemka pa se je ravno pravi čas še prebudila in rezultat poravnala na 5:5. Jakupovićeva je odgovorila z “brejkom” brez izgubljene točke, nato pa se pri vodstvu s 6:5 prebila do vodstva s 40:15 in posledično do dveh vezanih žogic za niz. V drugem poizkusu je Jakupovićeva za las zgrešila “backhand”, ki je preletel osnovno črto, igralki pa sta se nato podali v podaljšano igro. Tam je bilo izenačeno do 4:4, nato pa je tri zaporedne točke in s tem tudi niz dobila Nemka.

Kljub zapravljenim priložnostim v prvem nizu, se igra in predstava Jakupovićeve v drugem nizu ni poslabšala. Primorka je nadaljevala z agresivnim pristopom in še naprej skrbela za nemirnost Nemke. Ta je v 7. igri drugega niza vendarle strla odpor nasprotnice in kasneje dvoboj z novim “brejkom” vendarle zaključila.

Jakupovićeva bo s ponedeljkom naredila manjši skok po WTA lestvici navzgor. Trenutno na lestvici, ki jo osvežijo po vsakem dvoboju, zaseda 80. mesto.

WTA Premier Dubaj Duty Free Tennis Championship (ZAE, $2.828.000, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. krog:
 Jakupović D. (Slo/LL) – Diyas Z. (Kaz/Q) 1:6, 6:1, 6:2
2. krog: Kerber A. (Nem/5) – Jakupović D. (Slo) 7:6(4), 6:3

Že izpadla
Hercog P. (Slo/LL) – Voegele S. (Švi/LL) 3:6, 2:6


Dvojice, 1. krog
Arraubarrena L./Christian K. – Atawo R./Srebotnik K. 3:6, 6:4, 10:4
Klepač A./Zheng S. – Jabeur O./Riske A. 4:6, 4:6
Bencic B./Kasatkina D. – Bara I./Jakupović D. 6:2, 4:6, 9:11

2. krog:
(8)Groenefeld A./Schuurs D. – Bara I./Jakupović D. [sreda, 20.2.]