Odgovoril je Rafi: Nole letel po igrišču in ponižal Francoza!

Novak je "poletel" v finale. (Foto:

Srbski tenisač Novak Đoković je v polfinalu Odprtega prvenstva Avstralije poskrbel za najbolj prepričljivo zmago letošnje izvedbe turnirja v moški konkurenci. Prvi igralec sveta je Lucasu Pouillu v celotnem obračunu oddal le 4 igre, za zmago s 6:0, 6:2 in 6:2 pa potreboval uro in 25 minut. Sledil težko pričakovani finale proti Špancu Rafaelu Nadalu. 

Novak je "poletel" v finale. (Foto:
Novak je “poletel” v finale. (Foto: Twitter)

Ne le, da tudi v drugem polfinalnem obračunu Odprtega prvenstva Avstralije v moški konkurenci nismo bili priča presenečenju, Novak Đoković je nasprotnika z igrišča poslal po manj kot uri in pol igre ter tako na najboljši možen način odgovoril na igre Rafaela Nadala. Če je Španec včeraj Grku Stefanosu Tsitsipasu dopustil 6 iger, je bil danes Srb še toliko bolj zanesljiv in proti Francozu Lucasu Pouillu izgubil le 4 igre.

Zmaga s 6:0, 6:2 in 6:2 med vsemi zmagami na letošnjem OP Avstralije velja za najbolj prepričljivo v moški konkurenci in hkrati za najbolj prepričljivo zmago Novaka Đokovića tako globoko v kateremkoli izmed turnirjev velike četverice.

Na svoj začetni udarec izgubil 8 točk

Lucas Pouille je ob Grku Tsitsipasu veljal za največje presenečenje tega turnirja, a tokrat enostavno ni bil dorasel tekmec 1. igralcu sveta. Zanimiv je podatek, da je Francoz v prvi servisni igri Srba prišel do “deuca” (40:40), nato pa do konca tekme na servis “Noleta” dobil le še 5 točk.

Srb je v celotnem obračunu zabil 6 asov, v polje zadel 72% prvih servisov, izkoristil pa 7 “brejk” žogic od 12, kolikor si jih je v slabi uri in pol priigral na Rod Laver Areni.

Pred nami je torej finale dveh tenisačev, ki sta v izjemni formi. Nekaj je jasno – energije za finale bo dovolj!

OP Avstralije (Melbourne, A$ 60.000.000, trda podlaga), posamezno (M), polfinale
Đoković N. (Srb/1) – Pouille L. (Fra/28) 6:0, 6:2, 6:2
Tsitsipas S. (Grč/14) – Nadal R. (Špa/2) 2:6, 4:6, 0:6