Novak razložil, zakaj ni mogel odvzeti servisa

Novaku Đokoviću se je ta vikend v Parizu zgodilo nekaj, kar se mu verjetno ni že od mladinskih teniških let. Potreboval je kar 17 brejk žogic, da je končno eno izkoristil in nasprotniku odvzel servis. Vse se je začelo pri Rogerju Federerju, ki mu jih je ubranil kar 12 zapored!

Đoković ni izkoristil niti ene brejk priložnosti (Foto: ATP)

Srb ni izkoristil niti ene. “Kvaliteta servisa Federerja je preprosto izjemna, če sem iskren,” je povedal 14-kratni Grand Slam šampion. “Njegov servis je bil vedno njegovo orožje, ampak na to noč je še posebej zadeval kote servisnega polja. Lepo je menjal položaje, in čeprav se ponavadi dobro odzovem na njegov servis, so tekme, kjer je nasprotnik v elementu. Dobro se je počutil. Dobro je serviral. Ni kakšne velike skrivnosti in proti takšnemu servisu ne morem storiti veliko. Samo čakam lahko na priložnost in jo poskušam izkoristiti. Mogoče bi lahko bil boljši na returnu na drugi začetni udarec, nisem jih udarjal tako čisto, kot to počnem ponavadi. Ampak spet, kredit njemu, ker je igral tako dobro.”

Đoković je dodal, da se ne zgodi velikokrat, da zapravi 12 brejk priložnosti. “Na večino brejk priložnosti je serviral odlično, nato pa je odigral še nekaj odličnih točk. Nekajkrat je imel tudi srečo. Včasih se to zgodi. Federer vedno odigra odlično, ko to najbolj šteje. Zato je tako dober.”