Novak Đoković: “Saj se trudim, a ne deluje”

Kako hitro se vse obrne v profesionalnem športu. Še nekaj let nazaj na vrhu teniškega sveta, sedaj pa popolnoma izgubljen. Ne najde prave forme in ne deluje več isti igralec. Novak Đoković poskuša, a nič ne deluje. Mogoče mu bo pomagala peščena sezona.

Novak ne najde poti nazaj (Foto: Zimbio.com)

Srb je po vnovičnem hitrem porazu sam dejal, da poskuša, a nič ne deluje. Bil je najboljši igralec na svetu, nato pa ga je poškodba prisilila, da je za pol leta igro zapustil. Po povratku enostavno ni več enak, na igrišču pa deluje izgubljeno. Star bo 31 let in še nikoli prej se ni zgodilo, da bi izgubil uvodni tekmi na dveh zaporednih Masters turnirjih.

Po Taru Danielu v Indian Wellsu sedaj še poraz proti Benoitu Paireu. “Trudim se, toda nič ne deluje. No počutim se odlično, ko igram takšen tenis. Seveda si želim najti način, ampak trenutno ni mogoče. Tekmo se začel dobro, prvih šest iger sem igral dobro, nato pa mi je zmanjkalo moči. Nisem mu mogel odvzeti servisa, izgubil sem proti boljšemu igralcu.”

Novak je dejal, da nikoli ni maral primerjav. Nisi isti igralec, kot si bil včeraj. Zato moraš vsekskozi trenirati in se boriti, se razvijati in se truditi izboljšati svojo igro. “Nisem edini, ki prestaja kaj takega. So še veliko hujše poškodbe, ki jih imaš lahko. Nočem sedeti tukaj in stokati, kakšni dve leti imam za seboj. Ogrozil sem svojo igro in gibanje zaradi poškodbe. Skušam najti način.”

Srb je na novinarski konferenci, da sicer obožuje igro na trdi podlagi, a da mu ni uspelo izvršiti načrta, da bi pred peskom odigral vsaj nekaj dobrih tekemm. Na to še ni bil pripravljen. “Več kot očitno nisem še tam, kjer hočem biti, toda je, kar je. Življenje gre naprej.”