Nishikori ni zmogel še ene težke tekme; Novak v polfinalu

Prvi igralec sveta Novak Đoković se je uvrstil v polfinale, Srbu pa sploh ni bilo potrebno odigrati celotne tekme. Japonca Keija Nishikorija so vendarle ujele težke tekme, ki jih je odigral v prejšnjih krogih. Telo mu je sporočilo, da je odigral dovolj tenisa, zato je obračun pri zaostanku predal.

Novak Đoković napada 15. zmago na turnirjih za Grand Slam (Foto: ATP)

Šestkratni šampion je spet nazaj v polfinalu turnirja, kjer je zabeležil prvo zmago na turnirjih za Grand Slam (2008). Vodil je s 6:1 in 4:1, ko mu je Nishikori predal, saj ni imel več moči za nadaljevanje. Tako je Novak dobil priložnost igrati v 34. Grand Slam polfinalu, kjer ga čaka Lucas Pouille. To bo njuno prvo srečanje.

Francoz je igral odlično in si je pošteno zaslužil polfinalni nastop, ampak to je roko na srce ugoden žreb za Srba, ki je na dobri poti do novega finala. Lahko po Wimbledonu in OP ZDA slavi še v Avstraliji?

“Res mi je žal, da ga vidim v bolečinah,” je povedal Nole. “V preteklih letih je imel kar nekaj poškodb. Sem prepričan, da si tudi on ni želel zaključiti na tak način, ampak ta teden je pokazal dober tenis. Težke tekme so verjetno imele učinek na njegovo telo. Vedel sem, da če bo fizično pripravljen, bo dal vse od sebe.”

“Pred tekmo sem bil v redu,” je razložil Kei. “Nisem bil svež, ampak sem mislil, da bom v redu. Po tretji igri pa sem ob serviranju začutil bolečino v desni nogi. Nisem več mogel upogniti kolena in nisem mogel skočiti. Odločil sem sem, da odneham.”