Debitant Nishikori do prve zmage v Rotterdamu

Pierre-Hugues ni le odličen igralec dvojic, ampak je izvrsten tudi v enojicah, kar je dokazal z uspehi v zadnjih dveh tednih. Včeraj je na primer vzel prvi niz Keiju Nishikoriju, preden je Japonec le ujel ritem in tekmo obrnil sebi v prid. 3:6, 6:1 in 6:4 je bilo za Nishikorija.

Nishikori prvič v Rotterdamu (Foto: ATP)

Debitant v Rotterdamu je dobil prvi obračun. Po slavju v Brisbaneu prejšnji mesec, ko je v finalu premagal Daniila Medvedeva, so pričakovanja za Nishikorija visoka. V uvodnem srečanju je osvojil 84 odstotkov točk na prvi servis, da je napredoval po 2 urah in 11 minutah. Letos drži razmerje zmag in porazov 9-1 in je 2-0 proti Herbertu. “Ni bilo lahko, ker je igral dobro in serviral odlično,” je povedal Kei. “Imel sem nekaj težav pri vračanju servisov in nisem mogel izkoristiti priložnosti. Skušal sem igrati konstantno, ker nisem igral slabo. Le agresivnejši sem moral biti.”

Nishikorija sedaj čaka Ernests Gulbis, s katerim se bosta udarila za mesto v četrtfinalu. 30-letni Latvijec je s 6:2 in 6:4 premagal Mariusa Copila.