Nič ne bo! Tudi Čilić je padel brez osvojenega niza

Novak Đoković ne zna izgubiti. Ne tekme niti niza. V skupini je končal kot nepremagan in vodilni, po tem ko je s 7:6 in 6:2 premagal Marina Čilića in si priboril zmenek z Alexadrom Zverevom.

Đoković hiti v polfinale, kjer ga čaka Anderson (Foto: ATP)

Dobili smo štiri polfinaliste, kar pomeni, da nas v soboto čaka izvrsten teniški dan. Najprej bosta na igrišče stopila Roger Federer in Alexander Zverev, v večernih urah pa še Novak Đoković in Kevin Anderson. To da je Novak skupinski del zaključnega turnirja najboljših osem dobil kot neporažen, se je tokrat zgodilo že petič. V treh primerih je Srb na koncu osvojil tudi turnir (2012-2014).

Čilić je napadal in igral agresvino, toda Đoković je trenutno premočan. Psihološko in fizično, v vseh pogledih, in ni je taktike, ki bi ga zmedla. Z osnovne črte je suveren in neprebojen, prav isto dobro pa se znajde v tranziciji na mrežo. Ko mora, zna napasti, prav rad pa čaka na napako nasprotnika z osnovne črte, kjer je potrpežljiv in miren. Čilića je spravljal v obup s svojo “kako, hudiča, je to prinesel nazaj?” obrambo, ki ponovno spominja na tisto izpred nekaj sezon. Ne pravijo mu zastonj “elastični mož”.