Nadalova vrnitev ni trajala dolgo, Španec odpovedal Pariz

Vsi smo se že veselili nastopa Rafaela Nadala, toda vrnitev ni trajala dolgo. Španec je predal obračun proti Fernandu Verdascu, ki pa je za novega nasprotnika dobil srečnega poraženca Maleka Jazirija in izgubil v treh nizih. Mogoče je bilo odločitev prijatelja eno uro pred pričetkom srečanja vseeno preveč nepričakovana.

Rafael Nadal je odpovedal nastop v Parizu (Foro: Tennisworldsusa.com)

Slab dan za teniške navdušence v Parizu, ki so upali, da bodo popoldne v akciji videli tako Rafaela Nadala kot Rogerja Federerja, na koncu pa so ostali praznih rok. Gledali so “zgolj”, kako je Tunizijec Malek Jaziri v treh nizih izločil Fernanda Verdasca, medtem ko Federer sploh ni stopil na igrišče.

Nadal je upal, da bo pripravljen na igro, a si je v zadnjih dneh poškodoval mišico v trebušnem predelu. Čeprav v uradni izjavi ni omenjal poškodbe, ki ga je stala OP ZDA (koleno), ga torej letos vseeno ne bomo spremljali. To pomeni,  da bo Novak Đoković avtomatsko postal prvi igralec sveta. S ponedeljkom se bo zavihtel na prvo mesto, s čimer bo postal prvi po Maratu Safinu, ki je sezono začel slabše od 20. mesta, končal pa na 1. mestu ATP lestvice.

Nadal še nikoli ni osvojil Pariza, pa čeprav to mesto nosi posebno mesto v njegovem srcu, saj je kar nekajkrat slavil v Roland Garrosu. Njegov nastop v Londonu je pod vprašajem.