Nadal odpovedal Toronto

Španski zvezdnik Rafael Nadal je zaradi poškodbe leve noge odpovedal nastop na teniškem turnirju v Torontu, kjer bi petintridesetletnik svoje nastope začel v drugem krogu. V tretjega pa se je že uvrstil prvi nosilec Danil Medvedev, Rus je premagal Kazahstanca Aleksandra Bublika s 4:6, 6:3 in 6:4.

rafa - Nadal odpovedal Toronto
Rafael Nadal (Foto © Peter Power/Tennis Canada)

“Težave imam že nekaj mesecev. Nisem bil sposoben nastopiti tukaj v Kanadi, ker mi noga ne dovoljuje potrebnega gibanja za nastop. Moram se vrnili nazaj domov na Mallorco in bom skušal najti način, da se bom spet vrnil na stara pota. S takimi bolečinami, kot jih imam sedaj, ne morem uživati v igranju,” je dejal Nadal, ki je bil drugi nosilec turnirja in je sedaj četrti teniški igralec sveta.

Nadal, petkratni zmagovalec turnirja v Torontu, je pred tem igral v Washingtonu in 6. avgusta izgubil v tretjem krogu. Ugnal ga je Južnoafričan Lloyd George Harris. Nadal se je v ameriški prestolnici vrnil na teniška igrišča po slabih dveh mesecih, pred tem je igral na Grand Slamu v Francije, kjer je v polfinalu izgubil proti Srbu Novaku Đokoviću. Po nastopu v Parizu je izpustil tudi olimpijske igre v Tokiu.

Nadala je kot srečni poraženec kvalifikacij v glavnem žrebu Toronta zamenjal njegov rojak Feliciano Lopez.

Vir: Tenis Slovenija, STA