Nadal Kyrgiosa pozval, da naj bo zgled mladim

Številka dve moškega tenisa Španec Rafael Nadal je v sredo pozval Avstralca Nicka Kyrgiosa, zmagovalca turnirja v mehiškem Acapulcu, ki je potekal pretekli teden, da naj bo zgled mladi generaciji teniških igralcev. Nadala je namreč zmotilo Avstralčevo obnašanje med njunim dvobojem.

“Nikoli nisem rekel nič preveč slabega o Nicku, čeprav si je mogoče moje besede vzel preveč k srcu,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Nadal ob robu mastersa v Indian Wellsu.

“Mislim, da kar počne na igrišču, je zelo dobro za zabavo in naš šport, a nekater stvari bi lahko naredil bolje. Vsak ima pravico delati, kar želi, a mislim, da ima on vpliv na mlajše generacije, je mlad, je znan in pokazati mora mlajšim, kaj so dobre vrednote v športu,” je dejal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

V Acapulcu je Kyrgios v drugem krogu po treh nizih izločil Španca, ki ni uspel izkoristiti treh zaključnih žogic. Med dvobojem je Avstralec presenetil s servisom izpod roke ter izzival publiko, ki je v večini podpirala Nadala.

Nadal je po dvoboju dejal, da Kyrgiosu primanjkuje spoštovanja do publike, tekmecev in samega sebe. Avstralec je na to odgovoril s tweetom, v katerem je namignil na dopinške obtožbe, s katerimi se je Nadal soočal v preteklosti.

“Povedali so mi, da moje izjave ni najbolje prenesel. Njegove objave nisem videl, drugi so mi povedali zanjo,” je razkril Nadal. Pred prvim nastop v Indian Wellsu, v prvem krogu je prost, je Nadal dejal še, da je zadovoljen s prvimi meseci leta 2019, čeprav ga je v finalu odprtega prvenstva Avstralije močno nadigral Srb Novak Đoković in je izpadel v drugem krogu Acapulca. “Ne morem biti nezadovoljen, po tem kar sem preživljal zadnje štiri-pet mesecev leta 2018,” se je 32-letni Španec spomnil težav, ki so ga pestile lani.

Vir: Tenis Slovenija, STA