Nadal in Medvedev poskrbela za šov v New Yorku, Španec zaustavil Rusa!

Nadal je prejel tudi čestitko Roda Laverja. (Foto: Twitter)

Nadal je prejel tudi čestitko Roda Laverja. (Foto: Twitter)

Španec Rafael Nadal je zmagovalec Odprtega prvenstva ZDA 2019. 33-letni Majorčan je v velikem finalu po skoraj 5-urni borbi z rezultatom 7:5, 6:3, 5:7, 4:6 in 6:4 ugnal Rusa Daniila Medvedeva in tako prišel do 19. turnirja za Grand Slam v karieri. 

Nadal je prejel tudi čestitko Roda Laverja. (Foto: Twitter)
Nadal je prejel tudi čestitko Roda Laverja. (Foto: Twitter)

Štiri ure in 49 minut sta se na igrišču v velikem finalu Odprtega prvenstva ZDA zadržala tenisača, ki sta v zadnjih 14 dneh v New Yorku pokazala največ. Na eni strani 23-letni Daniil Medvedev, na drugi strani 10 let starejši Rafael Nadal.

Medvedev se je že predal

Sprva še zdaleč ni izgledalo tako. Kot prvi je sicer do ‘breaka’ prišel Rus, a po nekaj več kot dveh urah kot dveh urah je bil Nadal tisti, ki je vodil s 7:5, 6:3 in 3:2, z ‘breakom’ prednosti v tretjem nizu. Medvedev je v govoru po koncu obračuna priznal, da je v mislih že sprejel poraz, a odločil se je, da se bo boril za vsako točko.

Rusu se je to splačalo. Tretji niz je dobil s 7:5, v pravem trenutku pa “udaril” tudi v četrtem nizu. Pri vodstvu s 5:4 je namreč ogrozil servis Španca, prišel do ‘break’ žogice, jo izkoristil in obračun popeljal v odločilni peti niz. Tam se je Nadal znašel v hudih škripcih. Medvedev je na krilih preobrata povedel z 1:0 in imel na servis Španca kar tri žogice za vodstvo z 2:0.

Tekom obračuna je glavni sodnik Nadalu podelil kar nekaj opozoril zaradi predolge priprave na servis in Špancu odvzel prvi servis. Nadal je pritiske zdržal, rešil ‘break’ žogice, v nadaljevanju pa prišel do dveh ‘breakov’ in povedel s 5:2. Tudi takrat se Rus ni predal, zaostanek znižal na 4:5 in si priigral celo žogico za izenačenje na 5:5. Španec se je rešil, trenutek za tem pa izkoristil svojo tretjo zaključno žogico.

Nadal le še eno zmago za Federerjem

Rafael Nadal se je z zmago proti Medvedevu prebil do 19. zmage na turnirjih Grand Slam. Za velikim Rogerjem Federerjem sedaj Španec zaostaja le še za eno zmago na tovrstnih turnirjih. Izjemno poletje je tudi za Medvedevim, ki se je s ponedeljkom na ATP lestvici prebil že na visoko 4. mesto.

OP ZDA (New York, trda podlaga), posamezno (M), finale 
Medvedev D. (Rus/5) – Nadal R. (Špa/2) 5:7, 3:6, 7:5, 6:4, 4:6